Şimdi de 'Noel Baba" kavgası çıktı...

Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Noel Baba'nın (Aziz Nikolaus) imajına yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Karabulut, "Noel Baba'nın imajını değiştirmeye değil Günay'ın, tüm Türkiye'nin bütçesi yetmez" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şimdi de 'Noel Baba" kavgası çıktı...

Karabulut, “Bir azizin üzerindeki tarihi kostümü çıkartarak poposunu açmaya çalışmak bir bakana yakışıyor mu? Bu insanlar hiç mi tarihçilere danışmıyor? Kaldıki mevcut Noel Baba'nın imajını değiştirmeye değil Günay'ın, tüm Türkiye'nin bütçesi yetmez” diye konuştu.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Antalya'nın Demre İlçesi'ne yaptığı ziyaret sırasında Noel Baba'nın kürklü, kızaklı imajına gönderme yaparak, “Aziz Nikolaus'un kışın bile denize girilen bir iklimde yaşadığını, kızaklar üstünde gezen bir insan olmadığını dünyaya anlatmalıyız” sözlerine Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut'tan tepki geldi. Bakan Günay'ı eleştiren Karabulut, “Noel Baba'nın imajını ne Coca Cola ne de başka bir firma yarattı. Bu imaj tarihin içinden geliyor” dedi.

 

BAKAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

 

Günay'ın yanlış yönlendirildiği için bu tür açıklamalar yaptığını belirten Karabulut, “Bir azizin üzerindeki tarihi kostümü çıkartarak poposunu açmaya çalışmak bir bakana yakışıyor mu? Bu insanlar hiç mi tarihçilere danışmıyor? Kaldı ki mevcut Noel Baba'nın imajını değiştirmeye değil Günay'ın, tüm Türkiye'nin bütçesi yetmez. Bu yüzden bakan boş işlerle uğraşmayı bırakıp her yağmurda sular altında kalan Noel Baba müzesinin altyapısını düzeltsin” diye konuştu.

 

EVRENSEL DEĞERLERE YÖNELSİN

 

Noel Baba'nın imajına bir şeyler katmak için evrensel değerlerin ön plana çıkarılması gerktiğini savunan Karabulut, şöyle konuştu:

 

“Noel Baba'nın kürkünü çıkartıp şort giydirmeye çalışanlar gözlerini gerçek dünyaya çevirmeli. Azizin kıyafeti ile uğraşarak imaj değişmez. Eğer illa ki 'İmaj takıntımız var' diyorlarsa barış, kardeşlik gibi evrensel değerler üzerinden hareket etsinler. Aksi halde koskoca azize şort giydirip, denize salmakla imaj yaratılmaz.”

 

BAKAN NE DEMİŞTİ?

 

Antalya'nın Demre İlçesi'nde yapılan Myra- Demre Sempozyumu'nun kapanışında Noel Baba'nın imajına yönelik eleştirilerini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şöyle konuşmuştu:

 

“Bundan 100 yıl kadar önce Coca Cola bir imaj yaratmış. Geyikler üzerinde gezen, uçan, kızaklar üzerinde gezen, kürkler içinde yaşayan Noel Baba imajına teslim olduğumuz zaman Akdeniz çanağında Noel Baba’dan koparız. Baştan beri Aziz Nikolaus'ın kışın bile denize girilen bir iklimde yaşadığını, kızaklar üstünde gezen bir insan olmadığını dünyaya anlatmalıyız. Ticari bir ürün gerçeği teslim almış. Biz ticari ürünün arkasına takılmayalım. Ben Aziz Nikolaus'la ilgili tüm etkinliklerin Demre'de yapılmasından yanayım. Ancak gerçeğinden kopmadan.” (DHA)

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.