Şikayet azaldı, turist sayısı arttı...

Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na katılan Bakan Günay, Türkiye'ye gelen ziyaretçilere 'Turist' yerine 'misafir' deyimini kullandıklarını belirterek, şikâyetleri azaltmanın turist sayısının artmasından daha önemli olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şikayet azaldı, turist sayısı arttı...
Hasan ARSLAN - Volkan ALTINTAS / BERLIN

Türkiye'ye gelen turistlerin şikâyetlerini yakından takip ettiklerini belirten Bakan Günay, fırsatçı ve açgözlü turizmciye acımasız yaptırımlar uyguladıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de her türlü turist şikâyetini yakından takip ettiklerini ve gerektiği durumlarda hoşgörü göstermeden katı yaptırımlar uyguladıklarını söyledi. Almanya'da 44. Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na katılan Bakan Günay, Türkiye'ye gelen ziyaretçilere 'turist' yerine 'misafir' deyimini kullandıklarını belirterek, şikâyetleri azaltmanın turist sayısının artmasından daha önemli olduğunu belirtti. Günay, "20 yıl önce turist sayısını 1 ya da 2 milyon olarak ifade ederken şimdi 30 milyondan söz ediyoruz. Bu arada kaliteyi de eş zamanlı olarak korumaya çalışıyoruz. Her şikâyeti, her ziyaretçi memnuniyetsizliğini yakından takip ediyoruz, otelleri denetliyoruz ve kusuru olanlara mutlaka yaptırım uyguluyoruz. Bu konuda kesinlikle hoşgörülü davranmıyoruz" dedi. Turizmdeki kaliteyi ve hizmet anlayışını bu yönde artırmayı hedeflediklerini kaydeden Günay, "Bazen fırsatçılar, bazen açgözlüler olabiliyor. Bu kişi ya da kurumlara karşı acımasızca yaptırımlar uyguluyoruz" diye konuştu.

 

HEDEF, 5 MİLYON ALMAN

Almanya'nın Türkiye'yi en çok ziyaret eden birinci ülke olmasını sürdürmek için çalıştıklarını belirten Günay, 4.5 milyona ulaşan sayının 2010'da 5 milyona çıkacağını kaydederek, "Bu yıl Almanya'dan Antalya'ya doğrudan uçuşlar başlayacak, sanırım bu uygulama Denizli için de geçerli olacak" dedi.

 

'BENİM BİR HAYALİM VAR'

Bakan Günay, Türk turizmcilerin dünya çapında neler başardıklarının kampanyalarla anlatılması gerektiğini belirterek, "Fiyatları makul seviyede tutarken kaliteyi korumaya çalışıyoruz. Doğal çevreyi korumaya çalışıyoruz. Benim bir hayalim var. Gelecek 10 yıl içinde eğer belirli düzeyde geliri olan bir kişi Türkiye'yi görmemişse yüreğinde bir eksiklik hissetsin. Bunun gereğini büyük bir içtenlikle yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.