Sigortalı erken rezervasyon, talep patlaması yarattı...

Erken rezervasyon satışlarını geçtiğimiz yıla göre 32 bin kişi artırdıklarını belirten Ersoy, ''Erken rezervasyonun ilk dönemini 82 bin kişiye ulaşarak tamamladık. Sayının artmasında en büyük faktör erken rezervasyon sigortası'' dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sigortalı erken rezervasyon, talep patlaması yarattı...

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, erken rezervasyonun 1 Şubat-8 Mart tarihlerini kapsayan ilk döneminin verimli olduğunu söyledi. Etstur misafirlerinin yüzde 85'inin tatil paketlerine, 72 saat kalana kadar koşulsuz iptal hakkı sağlayan, ''Erken Rezervasyon Sigortası'' eklettirdiğini kaydeden Ersoy, şu bilgileri verdi:

''Misafirlerimiz tatil bedellerinin sadece yüzde 1'i kadar bir bedeli yani, yani 10-20 TL gibi bir rakamı ödeyerek, tatillerinin iptal olması durumunda aynı gün içinde paralarının tamamını, koşulsuz geri alabiliyorlar. Sigorta güvencesi erken rezervasyonun daha fazla benimsenmesine imkan sağladı.

Türk turizmine erken rezervasyon sigortasını kazandırmanın ve sigortanın daha ilk dönemde tatilciler tarafından büyük oranlarda benimsenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.''

Erken rezervasyonun birinci döneminin bitmesine rağmen, erken rezervasyon avantajlarının yüzde 30 ile sürdüğünü ifade eden Ersoy, 5 Nisana kadar peşin ödemede yüzde 30 indirim imkanı sağlayan ikinci dönemin devam ettiğini hatırlattı.

Ersoy, erken rezervasyonun dört döneminde, toplam hedeflerinin 150 bin kişi olduğunu sözlerine ekledi.

 

''KEMER VE BODRUM TATİLCİLERİN GÖZDESİ''...

 

Etstur'un ilk dönem sonuçlarına göre, İstanbullular erken rezervasyon için erken davrandı. En çok tercih edilen yerler ise ''Kemer ve Bodrum'' oldu. Yüzde 65 çift kişilik oda, yüzde 21 çocuklu rezervasyon, yüzde 9 balayı, yüzde 4 aile odası, yüzde 1 de tek kişilik oda tercih edildi.

Bölgelerin birinci rezervasyon dönemindeki yüzdelik dağılımı ise şöyle:

''Kemer yüzde 29, Bodrum yüzde 16, Side yüzde 15, Belek yüzde 14, Alanya yüzde 7, Marmaris yüzde 5, Lara yüzde 4, diğer yüzde 10''

 

Mehmet Ersoy, geçen yıl 50 bin olan sayının 82 bine  yükselmesindeki en büyük faktörün erken rezervasyon sigortası olduğunu belirtti. Ersoy, “Etstur misafirlerinin yüzde 85’i tatil paketlerine, tatillerine 72 saat kalana kadar koşulsuz iptal hakkı sağlayan erken rezervasyon sigortasını eklettirdi. Tatil bedellerinin yüzde 1’i kadar bir bedel ödeyerek tatil parasını güvence altına aldılar” diye konuştu. (HT)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.