Side ve Manavgat’ta, hangi ülke önde gidiyor...!

2009 Yılına göre artış gösteren Antalya ziyaretçi sayısından Side Manavgat bölgesi’de payını alıyor. 150 Bin yatak kapasitesi’nin olduğu bölge’de Ağustos ayında yüzde 96 doluluk yaşanıyor. Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (SİDE TUDER) tarafından yapılan istatistiklerde , Almanların yine tercihlerini bu bölgeden yana kullandıkları anlaşıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Side ve Manavgat’ta, hangi ülke önde gidiyor...!
Dernek Başkanı Cengiz Haydar BARUT istatistik çalışması ile ilgili yaptığı bilgilendirmede ; Almanların yüzde 55 gibi bir oranla bölgedeki çoğunluğu sağladıklarını Rus ve BDT ülkelerinden gelenlerin yüzde 20’lik oranla takip ettiklerini Avrupa ve İskandinav ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ise doluluğu tamamladıklarını ifade etti.
BARUT, Ramazan ayına denk gelen Ağustos ayında Türk vatandaşları’nın azalmasının gayet doğal olduğunu sözlerine eklerken bölge’de milliyet çeşitliliği’nin artış göstermesi’nin kış aylarında ziyaret edilen bir çok ülke Turizm Fuarlarından kaynaklandığını , buna göre yapılan çalışmada Polonya, Çek Cumhuriyeti , Slovakya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere’den oluşan Avrupa pazarı ve Norveç, Danimarka, İsveç, Finlandiya ‘nın da aralarında bulunduğu İskandinav Pazarı ülkelerinden gelen ziyaretçilerin de bu bölgede tatillerini geçirdiklerinin anlaşıldığını söyledi.
SİDE TUDER yıllardır sözü geçen ülkelerdeki Turizm Fuarlarına katılımlarını sürdürerek tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

Side Manavgat Müşteri Profili:

ALMANYA                                                                  : % 55
RUSYA VE BDT ÜLKELERİ                                            : % 20
İNGİLTERE                                                                 : % 5
HOLLANDA                                                                 : % 4
BELÇİKA                                                                    : % 4
DİĞER AVRUPA VE İSKANDİNAV ÜLKELERİ                    : % 11
TÜRKİYE                                                                     : % 1


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.