Shopping Fest'e Mısır dopingi...

İstanbul Shopping Fest’in Başkanı Mehmet Nane, “Nevruz’da Mısır’a giden Ortadoğulu turist, olaylar yüzünden İstanbul'a kayacak. En az 100 bin ek turist gelir” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Shopping Fest'e Mısır dopingi...

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in cumhurbaşkanlığı tahtını sallayan çatışmalar her geçen gün büyürken Türkiye, rotasını İstanbul’a kaydırması beklenen yabancı turiste kitlendi. 18 Mart’ta başlayacak ve 40 gün 40 gece sürecek alışveriş organizasyonu İstanbul Shopping Fest için Mısır’da çıkan olayların dezavantaj değil aksine avantaj yaratacağını belirten İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı Mehmet Nane, “Nevruz’da İsrail’den ağırlıklı Mısır’a ciddi bir turist akını oluyor. O dönemde Ortadoğu’dan 700 bin turist bekliyorduk ama Mısır’daki çatışmalar sonrası ek 100 bin Ortadoğulu turistin İstanbul'a gelmesini öngörüyoruz” dedi.

 

Kıvanç Tatlıtuğ ile Ortadoğu’da tanıtım yapılacak...

 
Şubat ayı sonunda Ortadoğu'da tanıtım yapılacak ülkeler arasından Mısır’ı çıkardıklarını ifade eden İstanbul Shopping Fest diğer Eş Başkanı Hakan Kodal ise, “Ortadoğu'da beş ülkede Shopping Fest için tanıtım çalışmaları planlamıştık. Ancak çıkan olaylar sonrası Mısır'ı listeden çıkarmak zorunda kaldık” dedi. THY ile birlikte yapmayı planladıkları Kıvanç Tatlıtuğ’lu tanıtım için şimdilik Dubai, Suriye ve Lübnan’ı düşündüklerini dile getiren Kodal, Türk Cumhuriyetlerinden de bir ülke seçeceklerini ifade etti.

 

Olaylar sürerse ihracat yüzde 30 düşer...

 
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin (İTKİB) düzenlediği uluslararası moda fuarı Collection Premiére İstanbul’un (CPI) açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, olayların daha erken başladığı Tunus’a olan ihracatın yüzde 55 düştüğünü söyledi. Büyükekşi, Mısır’a aylık 200 milyon dolar ihracat yaptıklarını bu rakamın yüzde 30-40 düşebileceğini söyledi. İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise dün Santral İstanbul’da başlayan CPI’ın, Avrupa Birliği’nin (AB) desteklediği fuarlar arasına girdiğini söyledi. Tanrıverdi, “3 yıl sonra sadece bu fuara gelenler yüzünden İstanbul’daki otellerde yer kalmayacak” dedi. (Sabah)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.