Sel sularına kapılan İngiliz turist yaşamını yitirdi

İspanya, Mallorca’da meydana gelen ani sel felaketinde iki İngiliz turist hayatını kaybetti. İspanyol yetkililer, Serra de Tramuntana dağlarındaki Torrent de Pareis kanyonunda sel sularına kapılan turistlerin cesetlerine ulaştı.

08/09/2024 20:56
Sel sularına kapılan İngiliz turist yaşamını yitirdi

İspanya'nın popüler tatil adası Mallorca'da iki İngiliz turist sele kapılıp hayatını kaybetti. İspanyol yetkililer, Çarşamba günü İngiliz kadının cesedinin bulunmasının ardından, arama çalışmalarını sürdürdü. Cuma günü ise kayıp İngiliz adamın da cansız bedenine ulaşıldı. Her iki turistin de ani sel baskınına kapılarak sürüklendikleri düşünülüyor.

Olay, Serra de Tramuntana dağlık bölgesinde yer alan Torrent de Pareis kanyonunda gerçekleşti. Bu kanyon, dik ve derin yapısı nedeniyle doğal güzelliğiyle ünlü bir yer olmasına rağmen, zaman zaman aniden gelen sel baskınlarına açık olması nedeniyle oldukça tehlikeli. Kanyon yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve Lluc köyünden başlayarak sahile kadar uzanıyor.

Bölgedeki turist rehberleri, ziyaretçileri kanyona girmeden önce hava koşullarını kontrol etmeleri konusunda sık sık uyarıyor. Özellikle yağışlı günlerde, kanyonun bazı bölgelerinde çıkış noktalarının bulunmaması nedeniyle buradan kurtulmak neredeyse imkânsız hale geliyor.

ÇOK ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

İspanya, özellikle Balear Adaları ve doğu kıyılarında bu hafta boyunca yoğun fırtınalar ve şiddetli yağmurlarla karşı karşıya kaldı. Meteoroloji yetkilileri, bu bölgeler için "çok şiddetli fırtına" uyarısında bulunarak vatandaşlara dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. Ancak turistler bu uyarıları dikkate almadı ve doğa yürüyüşüne çıktıkları sırada sel baskınına yakalandılar.

10 TURİST DE FIRTINA NEDENİYLE DAĞLIK BÖLGEDE MAHSUR KALDI

Çarşamba gününden bu yana bölgedeki acil durum ekipleri, özellikle selin vurduğu Torrent de Pareis kanyonunda arama çalışmalarını sürdürüyordu. Odatv'de yer alan habere göre, İspanyol Sivil Muhafızlar, helikopterlerle desteklenen arama kurtarma operasyonları sonucunda Cuma günü kayıp adamın cesedine ulaştı. Acil durum ekipleri, daha önce 10 turistin de fırtına nedeniyle dağlık bölgede mahsur kaldığını ve başarılı bir operasyonla kurtarıldıklarını açıkladı.

DIŞİŞLERI BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mallorca'da hayatını kaybeden İngiliz adam ve kadının ailelerine destek veriyoruz ve yerel yetkililerle temas halindeyiz" dedi.

Bu trajik olay sonrası uzmanlar doğa yürüyüşü gibi aktivitelerin olası risklerine karşı insanları uyardı. Uzmanlar, özellikle dağlık bölgelerde ve kanyonlarda ani hava değişimlerine dikkat edilmesi gerektiğini ve hava koşullarının uygun olmadığı durumlarda bu tür alanlardan kaçınılması gerektiğini belirtiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.