Sektöre altyapı uyarısı...

Türk turizmi, daha fazla büyümek için altyapıya yönelmeli. CATHIC Başkanı Worsley, "Turizm talebin desteklenmesi için altyapının hızlı fakat dikkatlice iyileştirilmesi gerekiyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektöre altyapı uyarısı...

7-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) öncesi konuşan organizatör firma Bench Events Başkanı Jonathan Worsley, ‘Türkiye’nin turizm gelişmesi için şu an revaç ülke olduğunu, ülkenin geniş ve ilginç bulunduğunu ve bunun da gezmek isteyen turistler için cazip bir teklif olarak görüldüğünü söyledi.

 

‘Talebin desteklenmesi için altyapının hızlı fakat dikkatlice iyileştirilmesi gerektiğini’ savunan Worsley, ‘Türkiye’nin daha olgunlaşmış piyasalara bakarak neyin yapılıp neyin yapılmaması gerektiğine karar verme açısından altın imkana sahip olduğunu’ belirtti.

 

Kaynaklara göre Türkiye’ye 2008’de bir önceki yıla kıyasla yüze 13 artışla 26.5 milyon, 2009’da ise 27.3 milyon turist geldi.

 

Organizatör yetkilisi ayrıca turizm kalkınması için imkanların tüm Türkiye’ye dağılmış olduğunu söyledi fakat önceliğin İstanbul, Muğla ve Ankara ile gelişen kıyı kentlerine verilmesi tavsiyesinde bulundu.

 

İstanbul’daki 31 bin 500 otel odasının yetersiz kaldığını belirten Worsley, uluslararası ve bölgesel firmaların İstanbul için orta vadede 2 bin 500 yeni oda oluşturacağını fakat bunun beklenen talebi karşılamaya yetmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

GOLF TURİZMİ HIZLA BÜYÜYOR...

 
Bunun yanısıra golf turizminde geçen yıl ciddi büyüme yaşandı. Aynı şekilde tıp turizminde de önümüzdeki üç yıl içerisinde yüzde 16’lık büyüme bekleniyor.

 

Önümüzdeki hafta başlayacak turizm yatırım konferansı CATHIC ile dünyanın önde gelen yatırımcı ve danışmanların İstanbul’da biraraya geleceği, potansiyeli kendi gözleriyle göreceği ve Türkiye ve Orta Asya bölgesinin geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki büyümeyi nasıl daha ileriye götürebileceğinin tartışılacağı kaydedildi. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.