Şehit Şerife Bacı Kağnısı ile 'İstiklal Yolu Yürüyüşü'...

Kastamonu Kültür Festivali kapsamında, 25 Aralık Cumartesi günü, İstiklal Caddesi’nde, Şehit Şerife Bacı’nın Kağnısı ile ‘İstiklal Yolu Yürüyüşü’ gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şehit Şerife Bacı Kağnısı ile 'İstiklal Yolu Yürüyüşü'...

Kastamonu gelenek ve göreneklerini tanıtmak için düzenlenen etkinlikte, Kastamonu’dan 2 öküz ve kağnı arabası getirildi. İstiklal Harbi’nde askerlere mermi taşıyan Kastamonulu Şerife Bacıyı temsilen kağnıya çıkan yöresel kıyafetli kadınlar, cadde boyunca vatandaşlara sarımsak dağıttı.

Kastamonulu Derneklerin organize ettiği festival kapsamında, grubun önünde yürüyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Şafak, amaçlarının Kastamonu kültürünü ile İstiklal Savaşı’nda fedakar Kastamonu kadınlarını temsil eden ve cepheye kağnı arabasıyla cephane taşıyan Şerife Bacı’yı İstanbullulara tanıtmak olduğunu açıkladı.
 
500’ü üzerinde Kastamonulunun katıldığı ‘İstiklal Yolu Yürüyüşü’ Taksim Atatürk Anıtı önünde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından, Kastamonu yöresel oyunlarıyla etkinlik son buldu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.