Şef Serkan Bozkurt, Avustralya'da Türk Mutfağı'nı tanıttı...

Almanya Köln’de üç Michelin yıldızlı şef Joachim Wissler ile dünyanın önde gelen 400 gıda firmasının CEO’larına Fine-dining event veren Milli Şef Serkan Bozkurt, Modern Türk Mutfağı prezantasyonu için Avustralya’daydı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şef Serkan Bozkurt, Avustralya'da Türk Mutfağı'nı tanıttı...

Her yıl Michelin yıldızlı şefleri veya konusuyla ilgili bilinen şefleri ağırlayan Avustralya Melbourne’deki yaş ortalaması 60 olan ve çoğunluğu gurmelerden oluşan  RACV CLUB, bu sene Milli şef Serkan Bozkurt’u ağırladı. 15-22 Eylül tarihleri arasında fine –dining restaurantının menüsünü, Modern Türk Mutfağı konseptli menü olarak Serkan Bozkurt  hazırladı, 748 misafirin tercih ettiği menünün yanı sıra Milli Şef Serkan Bozkurt aktivite kapsamında 2 adet yemek dersi ve şehrin dışında gurmelerden oluşan 35 kişilik bir gruba 5 coursluk fine-dining Modern Türk mutfağı menüsü sundu.

 
35.000 üyesi bulunan RACV CLUB’un Fine-dining Event’i her yıl merakla beklenen ve çok ilgi gören bir organizasyon. Bu yılın Modern Türk Mutfağı’na ayrılması ve bu konuda çalışmalar yapılması, Türk Mutfağını tanıtmak adına büyük önem taşımaktadır.

 

Serkan Bozkurt Lise’den beri ülkemizi yurt dışındaki gastronomi yarışmalarında temsil etmeye başlamış 14 senede 14 ülkeden toplamda 36 adet altın,gümüş ve bronz madalya kazanmış,Cumhurbaşkanlığı tarafından Cumhuriyet resepsiyonuna davet edilen ilk şef olmuştur.3 adet yemek kitabı bulunan Serkan Bozkurt 8 senedir çeşitli TV kanallarında yemek programları sunmuştur.Serkan Bozkurt Tüm Aşçılar Federasyonuna bağlı Türk Aşçılık Milli takım üyesidir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.