Seabird, tatile özel uçakla götürecek...

İstanbul’u Akdeniz ve Ege’deki tatil beldelerine bağlayan bölgesel yolcu taşımacılığı yapmak için kurulan hava yolu şirketi Seabird, ilk uçuşunu yakında gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Seabird, tatile özel uçakla götürecek...

Türkiye’de ilk defa İstanbul-Çeşme ve Çeşme-Bodrum arasında deniz uçağıyla uçuşlar düzenleyecek olan Seabird’ün uçuş listesine ilerleyen tarihlerde Yunan Adaları ve Kıbrıs da eklenecek.

 

Seabird Havayolları’nın Genel Müdürü Kürşad Arusan, “Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Dr. Ali Arıduru’nun bölgesel havacılığa ve deniz uçakları projesine destek verdiklerini biliyoruz.” dedi.

 

DAYANIKLI VE GÜVENLİ DENİZ UÇAĞI

Güvenliğe ve rahatlığa büyük önem veren Seabird’ün uçuşları, dünyada en çok satılan kısa mesafe uçağı Twin Otter ile gerçekleştirilecek. Yüksek kanatlı, basınçsız, çift motor türbini tahrikli bir uçak olan Twin Otter, tüm iklim şartlarında kullanılabiliyor. Bugüne kadar tropik ormanlardan, çöllere ve kutuplara kadar dünyanın pek çok farklı noktasına uçmuş olan Twin Otter, dayanıklılık ve güvenliğin sağlam bir örneği olarak gösteriliyor.

 

DENEYİMLİ EKİP VE GÜVENLİK

Teknik bakımının kolay olması nedeniyle operatörlerin beğenisini toplayan Twin Otter’ın çift motor dizaynı yolcu güvenliği sağlıyor. 80 knottan 160 knota kadar farklı hızlarda güvenli bir şekilde uçabilen manevra kabiliyeti yüksek de Havilland Twin Otter’ın çok yönlü olması, tekerlek, kızak ya da palye üzerinde iyi performans sergilemesini sağlıyor. Bu özellikleri de Havilland Twin Otter’ı Türkiye için ideal bir uçak seçimi haline getiriyor.

 

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, EASA (Avrupa Uçuş Emniyet Ajansı) ve FAA (Amerikan Havacılık Otoritesi) kuralları altında bugüne kadar 800 uçak birçok noktadan güvenle uçmaktadır. Kanada’nın en başarılı ticari uçak programı olan Twin Otter, güvenilir yapısı ve kullanışlı STOL performansı ile tüm dünyada popülerdir.

 

Deneyimli yer ekibi ve uçuş mürettebatı ile hizmet verecek olan Seabird, uçuşlarını kış sezonunda da sürdürecek. Seabird, Türkiye’nin az hizmet alan hava alanlarını hedefleyecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.