Savaş Çolakoğlu, "Ankara turizminin adı yok"...

SKAL International Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu, Başkent Ankara'nın kendisini taşıyan bir turizm kimliğinin oluşmadığını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Savaş Çolakoğlu, "Ankara turizminin adı yok"...

Çolakoğlu, "Turizmde bugün gelinen noktada dünyadaki Turizm kentleri arasında kıyasıya bir rekabet mücadelesi sergilenmektedir. Her şehir, kendi farklılığını ve farkındalığını ortaya koyma çabasındadır. Ankara’da bu farklılığı ortaya koymalı ve bu farkındalığa varmalıdır.

Varolan turizm potansiyelini gözden geçirmeli en üst sıralara çıkabileceği turizm dallarında öncelikle profesyonelleşmeli daha sonra potansiyelini en geniş yelpazede değerlendirmelidir. Ankara profesyonelleşmiş turizm dallarıyla adını duyurmalıdır" dedi.

Seyahat edecek insanın deniz-kum-güneş üçlüsünün dışına çıktığında; 'Ankara’ya gitmeliyim' deme noktasına gelmesinin gerektiğinin altını çizen Savaş Çolkoğlu, "Konaklama süresinin 1-2 gece olduğu bir kentte bu sürenin uzatılması için alternatifler olması gereklidir. Hazır gelmişken şunu da göreyim, şunu da izleyeyim ya da şunu da yapayım dedirtecek ürünlerimizin olması şarttır" diye konuştu.  

 

Ankara Turizminin Adı...

 

Çolakoğlu, "Termal turizm olacaksa;  bir bölge belirlenip termal vadisi, termal adası gibi dizayn edilmeli yahut kongre turizmi olacaksa seçilen bölge kongre-konaklama-alışveriş-eğlence şeklinde entegre bir vadi olarak düzenlenmelidir. Ankara’nın dört bir yanına dağılmış kongre salonlarıyla Ankara kongre turizminde merkez olamaz.

 

* Turizm dağınıklığı kaldırmaz, bir bütünlük ister

 

* Ankara için bir veya iki tane turizm teması seçilmeli, diğer varlıklar, oluşturulan turizm politikasında destekleyici veya renk katıcı unsur olarak yer almalıdır.

 

* İnanç turizmi spor turizmi vs de olacaksa onlar da destekleyici unsur olarak belirleyici olmalıdır.

 

* Kongre salonu yapıldı diye bir il kongre turizminde merkez olamaz veya termal otel yapıldı diye bir bölge termal turizmde merkez olamaz. Yan unsurlar, destekleyici unsurlar da lazımdır. Yoksa tutmaz" dedi.

 

Değişime inanan, yenilikçi, mücadeleden çekinmeyen bir ruhla, Ankara Turizmi'ne ad koyulması gerektiğini vurgukayan Çolakoğlu, "Vatandaş, idari sistem, sivil toplum örgütleri turizmciler, her kesim elini taşın altına koymalı ve turizm adına bir zincir oluşturmalı ve bu hedefe sahip çıkmalıdır. Valilik nezdinde başlatılan çalışmalar ve çabalar süreklilik arz ettiği takdirde kısa vadede ve uzun vadede Ankara turizm alanında da bunun meyvesini toplayacaktır. Aksi takdirde yine söylemden öteye geçilemeyecektir" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.