Savaş Çolakoğlu, "Ankara'nın örtülü ruhu canlanmalı"...

Turizm sektöründeki üst düzey yöneticilerin oluşturduğu Skal Internotional Ankara'nın Başkanı Savaş Çolakoğlu, Ankara'ya yeni bir ruh kazandırmak yerine, Ankara'nın unutulan ve üzeri örtülü kalan ruhunun canlandırılması gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Savaş Çolakoğlu, "Ankara'nın örtülü ruhu canlanmalı"...

Dünya turizm liderlerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı profesyonel bir kuruluş olan Skal İnternatıonal Ankara, 'Ankara ruhunun canlandırılması artık bir zorunluluktur' başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.

 

Başkan Savaş Çolakoğlu, resmi ve soğuk bir kent havasındaki Ankara'nın çevre ve mimari düzenlemelerle olduğu kadar sosyal açılımlarla sıcak hale getirilebileceğini belirtti.

 

Ankara'nın geçmiş ve bugünkü yaşantıları arasında kurulacak köprülerle zengin ve çekici bir kent olarak algılanacağına işaret eden Çolakoğlu, ' Ankara'ya yeni bir ruh kazandırmak yerine Ankara'nın unutulan ve üzeri örtülü kalan ruhunun canlandırılması gereklidir. Ankara'nın modern bir kentin gerektirdiği donanımlara kavuşturulması çağdaşlığın bir gereğidir. Bu yöndeki adımlar Ankara'nın bir kimlik sahibi olmasına yetmeyecektir. Ankara tarihi, kültürel zenginliklerinin yanında, efsaneleri ve unutulmaya yüz tutan manevi kimliği de gün yüzüne çıkmalıdır. Ankara'nın bu değerleri üzerindeki örtü artık kaldırılmalıdır' ifadesini kullandı.

 

Çolakoğlu, Başkentin bir günlük iş seyahati yapılan şehir olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

'Ankara'nın kimliği yeniden inşa edilecek değildir. Var olan potansiyellerinin canlandırılması Ankara'nın dünyaca bilinen bir kimlik sahibi olmasını kolaylaştıracaktır. Ankara'nın efsaneleri destanları mitolojik ve mistik varlıklarının açığa çıkarılması, Ankara'nın sanatın kültürün ve edebiyatın gündeminde daha fazla yer bulmasına yardım edecektir.

 

Bir kentin kimliğinin oluşması, tanınması ve kentin bir çekim merkezine dönüştürülmesi için gerekli olanlar bunlardır. Skal Ankara olarak, Ankara sevdalıları, Türkiye sevdalıları ve bütün yöneticileri bu yönde düşünmeye, bu yöndeki gayretleri desteklemeye ve bu hedefe yönelik proje ve çalışmaları özendirmeye davet ediyoruz.'

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.