Şanghay, dünyanın her yerinden acil turizm elemanları arıyor...

Şanghay’da düzenlenecek EXPO 2010 fuarına sadece 100 gün kaldı. Sadece Çin’den 70 milyon ziyaretçi bekleniyor. Onlarca yeni otel bu tarih için açılış hazırlıklarını yapıyor, ama özellikle otel sektörü yetişmiş eleman sıkıntısı yaşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şanghay, dünyanın her yerinden acil turizm elemanları arıyor...

Şanghay World EXPO 2010 fuarına yüz günden az kaldı. Şehir, 2 yıldan bu yana bu devasa etkinliğe hazırlanıyor. Yeni metro, yeni yollar, yeni ve daha modern bir görünüm, onlarca yeni beş yıldızlı oteller, yüzlerce yeni turizm işletmeleri… Bular, Şanghay kentinin geçirdiği değişikliklerin sadece bir kısmı. Kent, 6 ay sürecek EXPO fuarı süresince 80 milyona yakın ziyaretçi bekliyor. Bunların büyük kısmı Çin ve Rusya’dan gelecek. Şanghay, bu süre içinde dünyanın en kalabalık kentlerinden biri olacak. Ancak yetkililer bir konuda endişeli: 3 ay içinde açılması planlanan yüzlerce turizm işletmesi ve lüks otellere yetişmiş elemanı nereden bulacağız?

 

İnternet aracılığıyla dünyanın her yerinden kalifiye turizm elemanı arayan Şanghay kenti, rehberden acentacıya, rent-a-car’cıdan otelciye, garson’dan şoföre kadar her alanda turizm elemanına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. (tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.