Sanatla teknolojinin mükemmel uyumu, Point Hotel Barbaros...
Dünyada yepyeni bir trend olarak ortaya çıkan sanat otel konseptinin İstanbul'daki temsilcisi Point Hotel Barbaros,en son teknolojik donanım ve sanatı bir arada barındırıyor.
Taksim'de açılan ilk otellerinde oluşturulan Ara Güler sergisiyle kurum, sanat otel konseptiyle karşımıza çıkacağına dair ilk sinyalleri vermişti. 2005'te hayata geçen bu projede Ara Güler'in 232 siyah-beyaz fotoğrafından meydana gelen "İstanbul 1950" adlı sürekli sergi, açıldığı günden bu güne mekanın bütün bölümlerinde izlenebiliyor. Mayıs 2009'da açılan Point Hotel Barbaros ise Türkiye'nin "art-tech" konseptiyle kurulan ilk oteli; yani en son teknolojik donanım ve sanat bir arada.
POINT HOTEL ÇAĞDAŞ SANATA DESTEK VERİYOR...
Mekanda, Beral Madra'nın küratörlüğünde hazırlanan "Şifre/Password: İstanbul" başlıklı proje Gül Ilgaz'dan Ali Cabbar'a, Nuri Bilge Ceylan'dan Gülay Semercioğlu'na toplam 26 sanatçıdan 265 eseri kapsıyor. Ana konsepti İstanbul olan sergide videoart, heykel, resim, fotoğraf, enstalasyon gibi farklı disiplinlerdeki çağdaş sanat yapıtları girişten başlayarak otelin her köşesine yayılıyor. Bu projede, inşaat aşamasından itibaren iç mimar, küratör ve sanatçıların sürekli koordinasyonu ile hangi çalışmanın nereye yerleştirileceği belirlenmiş.
SANATÇILAR KENTİN ŞİFRELERİNİ ÇÖZÜYORLAR
"Şifre/Password: İstanbul" adlı kitapla da belgelenen bu sürekli sergiyle otel, misafirlerine İstanbul'la ilgili kavramsal şifreleri başarıyla sunuyor. Bahçedeki "Kalyon" adlı taş heykeliyle Kemal Tufan'ın ardından, İstanbul Modern'de ses getiren "Gelenekten Çağdaşa" sergisinden hatırlayacağınız Murat Morova'nın "Tahammül Mülkü" ve Günnur Özsoy'un keçeleri lobide sizi karşılıyor. Bu ilk karşılaşmaların ardından daha çözülecek çok şifre var!
Yeşim Ağaoğlu bilgisayar çiplerini minyatür kentlere dönüştürdüğü çip kentiyle, otel lobisindeki barın arka köşesinden otelin en son teknikle donatılmış bilgisayar sistemine gönderme yapıyor. Odalardan görünen manzarayı yorumlayarak duvarlara taşıyan Sinan Niyazioğlu, "Çocuklar İçin Sanat" projesinde de kelebekleriyle karşımıza çıkan Kadri Özayten ve "Beklemek" videosu asansörlerde sürekli gösterimde olan fotoğraf sanatçısı Sıtkı Kösemen Point Hotel'deki yerlerini almışlar.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: