Sanatçılar için tatil köyü...

Yenimahalle Belediyesi, çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçıların yararlanması için ''Sanatçı Tatil Köyü'' inşa edecek. Tatil köyünde oluşturulacak atölyelerde sanatçıların resim, heykel, müzik çalışmaları gerçekleştirilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sanatçılar için tatil köyü...

Yenimahalle Belediyesi, çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçıların yararlanması için ''Sanatçı Tatil Köyü'' inşa edecek. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çayyolu'nda Batıbirlik Konut Yapı Kooperatifleri Üst Birliğine ait 50 bin'i ağaçlık, 49 bini kültür alanı olmak üzere yaklaşık 100 bin metrekarelik bir arazi bulunduğunu söyledi. Bu alanda uygulanmak üzere ''Sanatçı Tatil Köyü'' adında bir proje geliştirdiklerini belirten Yaşar, bölgede bir kültür kompleksi kurmak istediklerini ifade etti. Tatil köyünde oluşturulacak atölyelerde sanatçıların resim, heykel, müzik çalışmalarını gerçekleştirebileceklerini kaydeden Yaşar, bunların yanı sıra projenin, sanatçıların eğlence, yeme-içme, çarşı gibi sosyal ihtiyaçlarına da yanıt vereceğini dile getirdi. Batıbirlik Konut Yapı Kooperatifleri Üst Birliği ile konuya ilişkin son anlaşmaların imzalandığını bildiren Yaşar, birliğin, arsayı kültür merkezi dışında hiçbir amaç için kullanılamaması şartıyla belediyeye devrettiğini söyledi.

 

ANKARA'NIN KİMLİĞİNE KATKI YAPACAK

 

Yeni nesil sanatçılarda sanatın değişik dallarına dair ileri düzeyde bir istek olduğunu ifade eden Yaşar, ''Dünyada kültür seviyesi de böyle ölçülüyor. Bizim görevimiz de bu konuda yatırım yapmak. Bütün Ankara'nın gezeceği, öğreneceği çok şey bulacağı ve Ankara'nın kimliğine bir artı kimlik katacak bir proje. Becerebilirsek, yapabilirsek, Kültür ve Turizm Bakanlığının buna katkısını alabilirsek, bizim bütçemizden pay ayırabilirsek, duyarlı iş adamlarını işin içine katabilirsek ben inanıyorum ki Ankara'nın kimliğine önemli bir katkı yapacak '' diye konuştu.

 

AA

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.