Salt sayısal büyüme, Türkiye’nin rekabet gücünü yok eder..

Ela Quality Resort Hotel'in sahibi Ahmet Akbalık, Turizmde nicelikten çok niteliğin stratejiyi belirlemesi gerektiğini söyledi. Akbalık, turizm yatırımlarında HEDEF önceliklerinin değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Salt sayısal büyüme, Türkiye’nin rekabet gücünü yok eder..

Ahmet Akbalık, turizm sektörü ama özellikle konaklama sektörü yatırımlarında, sayısal Büyümeye odaklanmanın geçici ve aldatıcı başarılara sebep olabileceğini, Kalıcı büyümenin ancak nitelikle sağlanabileceğine dikkat çekti. Aynı zamanda tekstilci kimliğiyle de bilinen Akbalık, tekstil sektörünü de Turizme örnek gösterdi:

 

"Çinliler sayısal olarak o kadar çok ve ucuz ama çoğu niteliksiz tekstil ürünleri üretiyor ki bununla başa çıkmamız mümkün değil. Ama Türk tekstil sektörü artık moda ve marka yaratmayı öğrendi ve artık rekabet edebiliyor. Turizmde de benzer bir strateji yaratmamız gerekiyor. Turizmde de 'Moda ve Marka'yaratmamız gerekir. "

 

"Ucuz, Rasyonel ve sayısal açıdan yatak kapasitemizi artırmak, içi boş ama obez Görüntüde bir pazar yaratır ve bizi ileride Tunus, Fas, Mısır gibi güneş ve kumu bol olan ülkelerle rekabet edemez hale getirir" diye uyaran Akbalık, bunun yerine kaliteli, cazibe alanları yaşam Merkezleri ve nitelikli hayat tarzını hatırlatan bir marka haline gelmemizin önemini hatırlattı.

Akbalık, "kapasiteyi iki kat artırmak yerine, aynı kapasiteyle, iki kat gelir elde edebiliriz" diyor ve sözlerine ekliyor: "Nitelikli Büyüme, sadece İşletmeler bazında değil, ülkenin turizm sektörünün bir Stratejisi olmalı"

 

Ahmet Akbalık, bu stratejiyi, kendi grubunun İstanbul ve Ege'de yapmayı planladıkları yeni otellerinde de ciddiyetle uygulayacaklarını belirtti. Türkiye'nin seçkin tekstil sektörü temsilcilerinden biri olan Ahmet Akbalık, aynı zamanda İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanvekili ve Makedonya'nın Antalya Fahri Konsolosluğu olmasıyla da biliniyor. (tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.