Saddam'ın saraylarını 'Turizm cenneti' yapacak yatırımcı aranıyor...

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in doğum yeri Tikrit'in bulunduğu Selahattin vilayeti yönetimi, devrik liderin villa ve saraylarını turizm tesisine dönüştürecek yabancı yatırımcı arıyor. Selahattin Valisi Mutaşer Hüseyin Allavi, villaları turizm merkezi haline getirecek yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Saddam'ın saraylarını 'Turizm cenneti' yapacak yatırımcı aranıyor...

Kendi bütçelerinin çok az olduğunu belirten Allavi, 2003 savaşından sonraki yıkım çok büyük olduğu için büyük yatırımcı şirketlere gerek duyulduğunu kaydetti.  Yerel yetkililer, Selahattin vilayetinde terk edilmiş halde bulunan, yüzlerce hektar alan içine yapılmış 76 villanın yerel yönetim için "altın madeni" olduğuna dikkati çekti.

 

Selahattin Yatırım Komisyonu Başkanı Cevher Hamad El Fahel, Reuters'a yaptığı açıklamada, villaların mükemmel bir turizm bölgesine dönüşmesi için onarıma ve birkaç düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Saddam Hüseyin'in, Tikrit'teki doğum yeri El Ovca köyünde 6 villası bulunuyor. Amerikan askerlerinin 2005'e kadar üs olarak kullandığı, daha sonra Iraklı yetkililere teslim ettiği 400 hektardan büyük alanda 136 binanın yanı sıra suni göller ve meyve bahçeleri yer alıyor.

 

Saddam Hüseyin'in ülkenin orta ve güney kesimlerinde de 60'ı başkent Bağdat'ta 160 malikanesi bulunuyor. Irak'a gelen yabancı turistlerin çok büyük çoğunluğunu, kutsal bölgeleri ziyarete gelenler oluşturuyor. Irak Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığına göre, geçen yıl Irak'ı 1,25 milyon kişinin ziyaret etti. (Zaman)

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.