Rusya turizmine, çok ağır yangın darbesi...

Rusya'nın torfluk alanlarda süren orman yangınlarınlarından uğradığı zararın üzerine bir de, turizm sektöründe yaşadığı iptaller eklendi. Yüz binlerce Rusya tatil paketi iptal oldu, oteller tamamen boşaldı. Avrupalı tatilciler, ücretsiz olarak Moskova tatillerini iptal edebilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya turizmine, çok ağır yangın darbesi...

Rusya tatili planlayan yüz binlerce Avrupalı bugünlerde seyahat acentalarına koşuyor ve tatillerini iptal ettirmenin yollarını arıyor. Zira Rusya’ya giden yabancı turistlerin yüzde 90’ı Moskova’yı bir şekilde tatil programlarına dahil etmiş durumda. Ne var ki Moskova ve yakın bölgedeki havayı solumanın sağlığa son derece zararlı olduğu gerçeği, gazete manşetlerinden düşmüyor.

 

Moskova bölgesindeki duman ve toz tabakasını ne zaman kalkacağı belli olmadığından,  sadece yaşlılar, çocuklar, hamileler ve astım hastaları değil, nerdeyse bütün Rusya tatili planlayan Avrupalılar tatillerini iptal ettirmenin peşine düştü. Zaten kötü başlayan bir turizm sezonu nedeniyle düşük bir doluluk oranıyla çalışan Moskova’daki oteller, toz ve duman bulutunun yerleşmesiyle tamamen boşaldılar.

Almanya’daki iptal dalgasını tetikleyen ise, Alman dışişleri Bakanlığının kendi vatandaşlarını Cuma gününden bu yana Moskova bölgesine gitmemeleri konusunda uyarması oldu. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.