Rusya ile vize kalktı...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan viz emüjdesi. Babacan, Rusya ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılacağını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya ile vize kalktı...

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği ( TSPAKB ) tarafından düzenlenen Uluslararası Menkul Kıymetler Birlikleri Konseyinin Genel Kurul toplantısı İstanbul’da yapıldı. Kurulun açılış konuşmasını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yaptı.

 

 

“ ERMENİSTAN İLE UYGULAMA TAKVİMİ ÜZERİNDE ÇALIŞAMAKTAYIZ "

Bakan Babacan, konuşmasında Türkiye’nin bölgedeki konumuna ve önemine değindi. Babacan, Türkiye’nin bölgedeki pek çok ülkenin yeniden yapılandırılmasında önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak, İran ve nükleer enerji konusunda konuştu. Babacan, “ İran ile ilgili nükleer araştırmalar konusunda beş ülkeyle İran arasında çözüm için çalışan ülke Türkiye’dir. Hem İran'ı iyi anlayan hem de batı dünyasını iyi anlayan bir ülke olarak bizlere çok büyük görevler düşmektedir.Türkiye Lübnan ‘da Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından hükümetin kurulmasında oldukça önemli bir ülkedir. Sırbistan ile Bosna Hersek arasındaki yakınlaşmayı başlatan ülke de Türkiye’dir. Ermenistan’a Türkiye el uzatmaktadır. İlk defa protokoller imzalanmaktadır. Bunun için uygulama takvimi üzerinde çalışmaktayız“ ded

“ KARŞILIKLI OLARAK VİZELERİ KALDIRIYORUZ “

Babacan, Rusya ile ilişkilere de değinerek, “Rusya Devlet Başkanı Medvedev akşam saatlerinde Türkiye’ye geliyor. Karşılıklı olarak vizeleri kaldırıyoruz . Rusya Federasyonu ile yoğun bir ticaret ve yatırım ilişkisi söz konusudur. Bu çerçeve ve Türkiye’nin siyasi açıdan bölgede oynadığı rol Türkiye’nin ekonomik büyüklüğüyle mukayese edildiğinden oldukça büyük bir roldür“ şeklinde konuştu. (DHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.