Rusya Dışişleri 'dost ülkelere' vize muafiyetine karşı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dost sayılan ülkelerin vatandaşlarına tek taraflı vize muafiyeti sağlanmasına karşı olduklarını açıkladı. Türk vatandaşları uçak krizinden bu yana Rusya'ya yaptıkları turistik seyahatlerde vize almak mecburiyetinde. Rusya vatandaşları ise turistik amaçlı gezilerde Türkiye'de 2 aya kadar vizesiz kalabiliyor.

22/06/2024 23:04
Rusya Dışişleri 'dost ülkelere' vize muafiyetine karşı

İlgili açıklama Ria ajansına konuşan konsolosluk departmanı yöneticisi Aleksey Klimov'dan geldi. Klimov, bu yönde bir adımın yabancı ülke vatandaşlarını Rusya vatandaşlarına göre "ayrıcalıklı bir konuma" yükselteceğini savundu. Bakanlık temsilcisi ayrıca söz konusu ülkelere vize muafiyeti sağlanması halinde bu ülkelerin Rusya vatandaşlarına vizesiz giriş imkanı verilmesi konusunda motivasyonlarını yitireceğini söyledi.

Klimov tek taraflı vizesiz giriş pratiğine genellikle "plaj turizmi" ve "dünya arenasında belirgin bir role sahip olmayan" ülkelerin başvurduğunu, Rusya'nın vizesiz rejime geçmesinin "dış politikadaki otoritesini ciddi biçimde sarsacağını" dile getirdi. Rus basını geçtiğimiz hafta hükümetin tek taraflı vize muafiyeti konusunu gündeme aldığı yönünde haberlere yer vermişti.

Türkrus'ta yer alan habere göre, Türk vatandaşları uçak krizinden bu yana Rusya'ya yaptıkları turistik seyahatlerde vize almak mecburiyetinde. Rusya vatandaşları ise turistik amaçlı gezilerde Türkiye'de 2 aya kadar vizesiz kalabiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.