Rusya’da yurt dışı turları yüzde 20 zamlanıyor
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobişçanov, yurt dışı paket turlarının iki ay içinde yüzde 20 oranında pahalanabileceğini söyledi.

ATOR Başkan Yardımcısı Taras Kobişçanov, yurt dışı turlarının yüzde 15-20 oranında pahalanabileceğini açıkladı. Kobişçanov, şu anda petrol vadeli işlemlerinin satışları nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüş trendinin 1,5-2 ay içinde Ruble-Dolar ve Ruble-Euro kurlarını etkileyeceğini, ancak piyasanın daha erken tepki verme ihtimalinin de bulunduğunu ifade etti.
Kobişçanov, "Önümüzdeki birkaç ay içinde dolar kuru 90 Ruble altına düşmeyecek. Yurt dışı paket tur fiyatlarının döviz kurlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer Ruble değer kazanırsa, tur operatörlerinin sistemleri fiyatları düşürerek yeniden hesaplar. Değer kaybederse, Ruble fiyatları yükselir. Bu nedenle, şu an yurt dışı tatil paketlerini uygun fiyata satın almak için ideal bir dönem. Turistlere, yurtdışı tatillerini tam şu anda almalarını öneririm. Çok yakında şartlar değişebilir" dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: