Rusya’dan Türkiye’ye yüzde 20 net artış var...

Ekonomik kriz nedeni ile Rusya'dan Türkiye'ye giden turist sayısı 2009'da azalırken, bu yıl toparlanma yaşanıyor. Şubat ayında Türkiye’ye giden Rus turist sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 20 artış gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya’dan Türkiye’ye yüzde 20 net artış var...

2009 yılında hızlı bir düşüş gösteren Rus pazarı, hızlı bir toparlanma sürecine girdi ve ‘Rekor yılı’ olarak tarihe geçen 2008 rakamlarını yakaladı. Rus basınına konuşan Türkiye Moskova Büyükelçiliği Turizm ve Kültür Müşaviri Celal Kılıç, Türk tatil bölgelerine giden Rus turist sayısıyla ilgili bilgiler verdi. Müşavir, “Şubat ayında Türkiye’ye 39 bin 700’den fazla Rus turist gitti. Bu rakam geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 20 daha fazla.” dedi.

 

Kılıç, Rus turist sayısında artışa rağmen Şubat 2008 yılındaki rekoru yakalayamadıklarını da itiraf etti. Türk müşavir, “Gerçi, bu yılın Şubat ayındaki rakam Şubat 2008 yılına göre daha az. O dönem bizim için rekor sayı idi. Buna rağmen ülkemize giden Rus turist sayısının geçtiğimiz yıla göre daha fazla olacağından eminiz.” diye konuştu.

 

Türkiye’yi Şubat ayında yaklaşık 954 bin yabancı turistin ziyaret ettiği de kaydedildi. Geçtiğimiz ay Moskova’da gerçekleşen Uluslararası  Turizm ve Seyahat Fuarı’nda konuşan Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da 2010 yılında Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısının 3 milyonu geçmesini beklediklerini, orta vade hedeflerinin de 5 milyonun üzerine çıkmak olduğunu söylemişti. (Cihan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.