Ruslar'ın tatil anlayışı değişiyor...

Merkezi Rusya’da bulunan Türk tur operatörü Pegas Tur’un Genel Müdürü Eren Adanır, Rus turistlerin tatil anlayışının değişmeye başladığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ruslar'ın tatil anlayışı değişiyor...

Eren Adanır, Rus turistlerin eskiden tatillerini Haziran-Ağustos döneminde geçirdiklerini hatırlattı. Son yıllarda Rus turistlerin tatil anlayışının değişime uğradığını ve Rusların tatil sezonlarını Mayıs ayı başı ile Ekim ayı ortaları arasına yaydığına değinen Adanır, Temmuz-Ağustos aylarında tatile gelen Rus turist sayısının azaldığını belirtti.

 

Temmuz ve Ağustos aylarının bu yıl çok sıcak geçtiğine işaret eden Adanır, şunları söyledi: "Aşırı sıcaklar ve otellerin yüksek sezonda pahalı olması Rus turistleri de Avrupalılar gibi tatillerini Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim aylarında geçirmeye yöneltti. Bu yıl özellikle Ağustos ayında yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle Turistler gün ortasında denize girmekte zorlandı. Rus turistler deniz, kum ve güneşi sevdiklerinden denize daha rahat girebilecekleri, nispeten daha ılık aylarda gelmeyi tercih etmeye başladılar." Rus turistlerin denizin yanı sıra güneşi ve eğlenceyi sevdiğini dile getiren Adanır, şöyle devam etti: "Ruslar soğuk iklimde yaşadıkları için güneşe ihtiyaç duyuyorlar. Ancak Temmuz ve Ağustosta sıcaklıklar aşırı düzeyde olunca, sezon başı ve sezon sonundaki dönemi tercih etmeye başladılar. Orta yaştaki Rus turistler denizi, güneşi ve kumu tercih ederken, genç Ruslar ise eğlenceye yöneliyorlar." (Milliyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.