Rus turistlere üç tatil ülkesi için uyarı

Rusya Dışişleri'nden Rus turistlere "güvenik uyarısı" geldi. Rusya'nın Mısır Büyükelçiliği, Mısır'ın güneyindeki Asvan bölgesinde bir mide-bağırsak enfeksiyonu salgını yaşandığını bildirdi. Bu nedenle, Rus turistlere bu bölgeye seyahat etmemeleri tavsiye edildi.

24/09/2024 22:39
Rus turistlere üç tatil ülkesi için uyarı

Asvan'da 130 kişinin hastalandığı salgın nedeniyle hijyen kurallarına sıkı şekilde uyulması gerektiği, şüpheli su kaynaklarından su içilmemesi ve yalnızca iyi pişirilmiş et ve balık tüketilmesi gerektiği hatırlatıldı. Bolivya'da ise iç politik gerilimler nedeniyle, Rusya'nın Bolivya Büyükelçiliği turistlere bu ülkeye seyahat etmemelerini tavsiye etti.

Ülkedeki gerginlikler, mevcut başkan Luis Arce ile eski başkan Evo Morales yanlıları arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor. Türkrus'ta yer alan habere göre, Rus turistlerin Bolivya'ya sık seyahat etmediği, ancak Titicaca Gölü ve Uyuni Tuz Gölü gibi ünlü yerlerin dikkat çektiği belirtiliyor.

Geçen hafta Marksist adayın başkan seçildiği Sri Lanka’da da siyasi tansiyon yüksek. Bu süreçte Rusya’nın Sri Lanka Büyükelçiliği, adada seyahat eden vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Seçim sonrası dönemde toplu insan hareketlerinden kaçınılması, adada seyahat ederken maksimum özen gösterilmesi ve hayatı tehlikeye sokabilecek durumlarda büyükelçilik ile iletişime geçilmesi tavsiye edildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.