Rus pazarında Mısır’a tek alternatif...

Rusya Tur Operatörleri Birliği Müdürü Maya Lomidze, Mısır’a gitmekten vazgeçen Rus turistlerin kış aylarında Tayland’ı tercih edebileceklerini ama yaz aylarında Türkiye’den başka alternatifleri olmadığını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rus pazarında Mısır’a tek alternatif...

Rus turizm uzmanları, Mısır’da yaşanan siyasi kaos ile ilgili, ‘Siyasi istikrarsızlık yeni sezona kadar devam ederse, Rus turistler Türkiye tercihini yapacaktır’ diye açıklama yapıyorlar. Özellikle sezona kadar vizelerin kalkacağını ümit eden sektör temsilcilerine göre bu yıl Ruslar Türkiye'ye adeta akın edecek.

 

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği Müdürü Maya Lomidze, Mısır’da yaşanan siyasi kaosun turizm açısından kötü sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Lomidze, "Mısır’da siyasi istikrarsızlık devam ediyor. Tabii ki bu her alanı olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Rusya’daki tur operatörleri de zarar görebilir. Bazı küçük ölçekli firmalar iflas edebilir.

 
Biz kurum olarak ilgili Rus mercilere yazı göndererek Mısır’a yönelik uçak seferlerinin iptal edilmesini istedik. Durum iyi değil. Mısır’da yaklaşık 40 bin Rus turistimiz şu anda tatil yapıyor. Çoğu vatandaş halen oraya tatile gitmek istiyor. Ama Mısır’a yönelik tatil turlarını önceden alanların yarısı gitmekten vazgeçerek turlarını iptal ettirdi" dedi.

 

Siyasi kaos, istikrarsızlığın yeni tatil mevsimine kadar devam etmesi durumunda Türkiye turizm piyasasının bundan karlı çıkacağına değinen yetkili, "Tabii ki temennimiz Mısır’da bir an önce istikrarın sağlanması. Ama turizm uzmanı olarak olayı değerlendirdiğimizde kaosun devam etmesi durumunda Rus turistlerin çoğunun Türkiye’ye kayacağını öngörebiliriz" dedi.

 

Mısır’daki olaylar nedeniyle bazı  Rus turistlerin Tayland’ı tercih ettiğine de dikkat çeken Lomidze, "Rusya’nın Sibirya ve Uzakdoğu bölgesinde oturan vatandaşlarımızın şimdi Mısır yerine Tayland’ı tercih ettiği görülüyor. Bu kış mevsimi için geçerli bir durum. Peki yaz mevsiminde ne olacak? Tabii ki turistler en çok Türkiye’yi tercih edecek. Genelde Rus turistler açısından Mısır Türkiye’nin ana rakibi. Geçen yıl Türkiye yine rekor kırdı. Ülkeye yaklaşık üç milyon Rus turist gitti. Mısır’a ise yaklaşık iki milyon. Mısır yine Türkiye’nin gerisinde kaldı" diye konuştu.

 

Türkiye’nin Rus turistlerin gözde yeri olduğuna işaret eden Lomidze, "Türkiye turizm yetkilileri Rus turistlerine yönelik stratejisini daha da geliştiriyor. Şimdi Türkiye sadece Moskova veya başka dev kentlere değil, aynı zamanda Rusya’nın farklı bölge, ucra kentlerine de açılarak kendi turizmini tanıtıyor. Sanırım bu yıl da Türkiye turizmde rekorlara imza atacak" dedi. (Fuad Seferov – CHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.