Rus operatörlerin 'Mısır yarası' derin...

Rus turistlerin Türkiye’den sonra en çok ilgi gösterdiği ikinci ülke olan Mısır’da olaylar ve karışıklıkların çıkması bu ülkeye turist gönderen Rus tur operatörlerine pahalıya mal oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rus operatörlerin 'Mısır yarası' derin...

Rus tur operatörleri, Mısır yüzünden şimdiden 100 Milyon Dolar zararda. Olaylar sonrası turların iptal edilmeye başlaması ve talebin düşmesi, ardından bu ülkeye turist gönderilmesinin ve uçuşların yasaklanması, bu ülkedeki turistlerin tahliye edilmeye başlanması sonrası turist gönderen Rus tur operatörlerin uğradığı zarar yaklaşık 100 Milyon Dolar oldu. Turistlerin tahliyesi, turların iptal edilmesinde uğranan zararlar haricinde, büyük tur operatörlerin Mısır’daki otellerle yaptıkları anlaşmalar gereği bu otellere belli bir depozit ücreti yatırdıkları da hatırlatıldı.

 

Konu ile ilgili olarak görüşlerini bildiren İnturist Turizm Şirketi Genel Müdürü Viktor Topolkarayev,  bu zararın turizm sektörü için büyük olduğunu ifade etti. Ayrıca, şu anda turizm şirketleri için durgun ve verimsiz bir sezon olması nedeniyle iptal edilen turların kendileri için büyük önem taşıdığı hatırlatılarak, turistlerin turları iptal yerine tur tarihini ileri bir döneme aldırmaları istendi. (Gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.