Rum kesiminden açıklama: TUI’ye baskı yapmadık

Rum Turizm Müsteşarı Kostas Kumis, uluslararası turizm şirketi TUI’nin, KKTC’ye yönelik günübirlik ziyaretlere son verme kararı hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Kumis, Turizm Müsteşarlığının, ülkeyi turizm destinasyonu olarak tanıttığını, hiç kimseye baskı yapmadığını belirtti.

25/08/2024 22:57
Rum kesiminden açıklama: TUI’ye baskı yapmadık

Rum Turizm Müsteşarı Kostas Kumis, uluslararası turizm şirketi TUI’nin, KKTC’ye yönelik günübirlik ziyaretlere son verme kararı konusunda açıklama yaptı. Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Turizm Müsteşarı Kostas Kumis’in, Rum Haber Ajansı KİPE’ye yapmış olduğu açıklamaya yer verdiler. Habere göre Kumis, Turizm Müsteşarlığının, ülkeyi turizm destinasyonu olarak tanıttığını, hiç kimseye baskı yapmadığını belirtti.

Rum Yönetimi ile TUI arasında anlaşmanın bulunup bulunmadığı veya TUI’ye yönelik KKTC’ye yönelik günübirlik ziyaretleri sonlandırması için baskı yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine Kumis, birçok durumda olduğu gibi bu durumda da ülkenin tanıtımına yönelik bir kampanyadan bahsettiklerini, bu kampanyaların iki kısımdan oluştuğunu belirtti. Turizm Müsteşarlığı’nın politikasının her zaman için sabit olduğunu ifade eden Kumis, kendilerinin KKTC’ye konaklama programı yapan seyahat acenteleriyle işbirliği yapmadığını da savundu.

Rum Yönetimi’nin yasal liman ve havalimanlarından giriş yapan turistlerin KKTC’ye geçmesine ilişkin olarak Kumis, bunun; AB’den olan kişilere, Güney Kıbrıs’a gelmesi ve sınır kapılarından Kuzey’e geçmesine olanak sağlayan Yeşil Hat Tüzüğü ile ilgili olduğunu ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.