Rixos, 50 milletten turist ağırlıyor...

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, "Misafir profilimiz çok çeşitlendi. Ağırlık Rusya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden, 50 ülkeden misafir ağırlıyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rixos, 50 milletten turist ağırlıyor...

Erel, ramazan ayında iç pazarda yüzde 30’luk azalma beklediklerini, bunu da Avrupalı ve Rus turistlerle telafi edeceklerini söyledi. Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, grubun Türkiye genelinde 12 otellik bir zincire dönüştüğünü söyledi ve sürekli yeni pazarlara açıldıklarını anlattı. Erel, “Misafir profilimiz çok çeşitlendi. Ağırlıklı olarak Rusya, İngiltere, Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye, Batı ve Doğru Avrupa, Orta Avrupa, Azerbaycan’dan oluşan misafir kitlemiz var. 50 milletten misafir ağırlıyoruz. Hiç girilmeyen ve önemsenmeyen pazarlarda boy gösterdik. 2010’da misafir sayısında yüzde 30’luk artış hedefliyoruz” dedi. 12 otelde 6 bin kişilik istihdama ulaştıklarını da belirten Başak Erel, çalışan sayısının 2009’da yüzde 67, 2010’da da yüzde 78 oranında arttığını söyledi. Erel, “18 ülkeden çalışanımız var. Yurtdışındaki otellerde de ağırlıklı olarak yerel kişileri çalıştırmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Ramazanda daralma olur...

Başak Erel, Rixos olarak geçen yıl krize karşın yüzde 30 oranında büyüdüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu yıla da çok iyi girdik. Temmuz ayı çok iyi geçiyor. Antalya’da doluluk yüzde 90’larda. Ağustos ayında da ilk iki hafta dışında doluluklar iyi. Ramazan’da iç pazarda yüzde 30’luk azalma olacak. Bunu Avrupa ve Rusya’yla telafi edeceğiz. Eylül ayından itibaren de iç turizm hareketlenir. Diğer oteller gibi Ramazan ayı konsepti uyguluyoruz. İftar ve sahur yemeklerimiz olacak.”

Lalezar markalaşıyor...

Otellerindeki yiyecek-içecek faaliyetlerini markalaştırma kararı da alan Rixos, Türkiye ve yurtdışındaki otellerindeki Türk restoranlarına “Lalezar” adını verecek. Bu markalaşma çalışmaları, arasında Armani Cafe gibi ünlü zincir markaların Rixos otelleri içinde açılmasını da kapsayacak. Başak Erel, şunları söyledi: “Rixos, her şey dahille, lüksü çok güzel birleştiren bir grup. Zincirimiz, yeni otellerle büyümesini sürdürürken, uluslararası marka olma çalışmalarını da hızlandırdı. Armani Cafe gibi üst markalarla anlaşmak istiyoruz. Lüks markaların hepsi otellerimizde olacak.”

Turizmde çeşitlilik adına Bodrum’daki Rixos otelinde 2011’den itibaren oda-kahvaltı sistemine geçeceklerini de açıklayan Erel, şöyle konuştu: “Bodrum’daki oteli tamamen yeniledik. Bodrum, Avrupa jet sosyetesinin geldiği bir destinasyon. Tesisi, oda kahvaltı konseptine dönüştüreceğiz. İlk denemeyi Bodrum’da yapıyoruz.”

Satış kanalları çeşitlendirilmeli...

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, iflaslarla gündeme gelen seyahat acenteleriyle ilgili bir soruyu da, şöyle yanıtladı: “Satış kanallarında çeşitlilik olmalı. Kitle turizmi olduğu için seyahat acenetleri üzerinden satış var. Türkiye’de satış potansyeli son on yılda önemli oradan aarttık. Tur operatörü sayısı da arttı, rekabet de fiyatla yapılır hale geldi. Bu sorunların çözülmesi için farklı satış kanallarının artması gerekiyor. İnternetten satış buna bir alternatif.”

Sungate 3500 kişi ağırlıyor...

Rixos Hotels bünyesinde Premium Belek, Sungate, Premium Bodrum, Tekirova, Lares, Grand Ankara ve Konya otelleri bulunuyor. Kazakistan’da President Astana, Almaty, Libya’da Al Nasr Tripoli, Hırvatistan’da Libertas Dubrovnik ve Ukrayna’da Prykarpattya olmak üzere 12 otele sahip. Rixos’un, Rus Mirax Grubu’ndan işletmesini aldığı Antalya’daki Sungate’in Genel Müdürü Cem Uzan, 1100 odası bulunan otelin 3 bin 500 kişi ağırlayabildiğini belirterek, gecelik fiyatlarının 400-500 TL arasında olduğunu ve iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Rixos Sungate, 270 dönüm arazi üzerine kurulu. (Hürriyet)

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.