Riva, "En İyi Dizayn Ödüllü" 86’ Domino ile büyülüyor...

Dünyanın en prestijli tekne üreticisi Riva, 2009 Yılı Dünya Yat Ödülleri’nde, En İyi Dizayn Ödülü’nü alan teknesi 86’ Domino’yla büyülemeye devam ediyor. Riva’nın en yeni modeli olan 86’Domino en son teknolojiye sahip. Riva’nın 28 metrelik muhteşem modeli 86’ Domino, 2009 Yılı Dünya Yat Ödülleri’nde En İyi Dizayn Ödülü’nü aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Riva, "En İyi Dizayn Ödüllü" 86’ Domino ile büyülüyor...

Ultramar İstanbul – Maestro Premium Brands birlikteliği ile Türkiye’de yeniden yapılanan ve 2009 yılında Cannes’da düzenlenen Festival International de la Plaisance’da En Prestijli Marka seçilen Riva, son modeli 86’ Domino ile yat tutkunlarını cezbediyor. İtalya’nın önde gelen şirketlerinden FerrettiGroup’un en lüks markası Riva, Türkiye’deki yeni yapılanması kapsamında Türkiye’deki Riva hayranları ile son modelini buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Riva’nın en yeni modeli olan 86’Domino en son teknolojiye sahip. Riva’nın 28 metrelik muhteşem modeli 86’ Domino, 2009 Yılı Dünya Yat Ödülleri’nde En İyi Dizayn Ödülü’nü aldı. 24 metreden uzun yatlar kategorisinde yarışan 86 Domino, tüm rakiplerini geride bırakarak göz alıcı tasarımı ve üstün teknolojisyle deniz tutkunlarının hayranlığını kazanmayı başardı.

 

Riva’nın yeni modeli 86’ Domino, fonksiyonelliğin ötesinde, açık alanının fazlalığı, çekici hatları ve ilham verici atılganlığı ile kendine özgü kişiliğini fazlasıyla yansıtıyor.

 

86’ Domino, buz rengi gövdesi ile çarpıcı bir etki yaratırken, köprü üstü ile zenginleştirilmiş. Sadelikten ödün vermeden, sportif hatları sevenler için tasarlanan yeni Domino, 63’ Vertigo ve 68’ Ego Super modellerinin evrim sürecinin görkemli bir sonucu.

 

Uzun seyir ve günlük kullanımda, tekneyi ideal kılan özelliklerden biri olan geniş güvertesi, hem tekne sahiplerine hem de konuklarına daha büyük bir keyif yaşama imkânı sunuyor. Daha önce 92’ Duchessa modelinde de uygulandığı gibi baş bölümdeki büyük güneşlenme alanında 6 kişilik bir masa bulunuyor. Yine 6 konuğa oturma olanağı sunan bir başka masa ve rahat bir koltuk ise alt güverteye yerleştirilmiş.

 

Güneşlenme güvertesi, köprü üstünün hemen üzerindeki bölüme mükemmel bir biçimde entegre edilmiş. Dışardan görülmüyor ve demirleme manevraları için ideal, ikinci bir kumanda imkanı sunuyor. Bu bölüm 3 konuğun rahatça oturmasını sağlayan ve arkaya yatırılabilen minderleri ile donatılmış.

 

Kapalı ve havalandırmalı üst salon, küçük bir yemek odası ile ayrı bir açık alanı teşkil ediyor ve dümen kumandasının olduğu noktadan büyük bir LCD ekran ile ayrılmış. Bu çözüm sayesinde iç alana geniş yan ve ön camlardan bol doğal ışık giriyor. Karaağacın kendine has çizgileri, alanda kullanılan doğal renkli deri donanımlar ve gri kaplamalar ile ahenkli bir görüntü oluşturarak, mekânı şık, ferah ve davetkâr bir yapıya büründürüyor.

 

Tam donanımlı mutfak ara güverte seviyesinde. Mutfağa, kumanda alanının sol tarafından girilebiliyor. Tayfa kabinlerine (4 kişi için) ise arka bölümde yer alan kaptan köşkünden ulaşılıyor. Tayfa kabinleri ve yemek odası, bütünüyle ayrı bir alan ayrılmış bir şekilde teknenin burun kısmında yer alıyor. Bu tasarım da tayfanın özgürce çalışmasını sağlarken, tekne konuklarına da kesintisiz keyif imkanı sunuyor.

 

Teknenin orta bölümünde yer alan ana kabinin büyük pencerelerinin özel tasarımında da tekne gövdesinin yüzeyi uygulanmaya devam ettirilmiş, pencereler mükemmel bir biçimde ortama uyum sağlıyor ve alanın ışık alması sağlanıyor. 

 

Kendi alanı içinde banyosu, tuvaleti ve ayrı bir giysi odası ile donatılmış ana kabinde, özel bir oturma köşesi bulunuyor. Teknenin baş kısmında kendi tuvaleti ve banyosu olan VIP kabini yer alırken, yine kendi tuvalet ve banyosu olan iki yataklı misafir kabinleri ana kabin ile VIP kabini arasında bulunuyor. İskele tarafında yer alan misafir kabini rayların üzerinde açılabilen bir yatak sistemine sahip. Bu şekli ile bu kabin de çift yataklı bir misafir ağırlama alanına dönüştürülebiliyor.

 

Riva’nın 2435 hp MTU çift motorlu 86’ Domino Modeli, tekne üzerindeki tüm fonksiyonları yönetme ve kontrol etme özelliğine sahip bir sistem ile donatılmış. Mükemmel bir performans ve yolculuk konforu sunan 86’ Domino, seyir halinde 34 knot hıza çıkabilirken, üst hız sınırı ise 38 knot.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.