Ramazan Bayramı tatiline, ‘12 Eylül Referandum’ etkisi

Ramazan Bayramı’nda tatile gidecek olanlar, 12 Eylül Referandum’unda oy kullanmak için 11 Eylül dönüşlü turları tercih ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ramazan Bayramı tatiline, ‘12 Eylül Referandum’ etkisi
Bu yıl, Ramazan Bayramı’nın birinci günü 9 Eylül Perşembe gününe geliyor. Bayramın yaz sezonuna denk gelmesi, bayram tatiline olan ilgiyi arttırıyor.
Bu bayram tatile gidecek olanlar, 12 Eylül Pazar günü yapılacak Referandum’da oy kullanmak için cumartesi akşamı dönüşlü turları tercih ediyor.

Bayram tatilinde, yurtdışı turlarına yoğun ilgi gözleniyor

Havaların güzel olmasının da etkisiyle özellikle bu bayram yurtdışı turlarına yoğun ilginin olduğunu kaydeden Merlin Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, “Prag, Paris, Atina, Barcelona turlarına ilgi yüksek. Bu bayram, tatile gidecek olanlar, 12 Eylül Pazar günü Referandum’da oy kullanmak için genellikle cumartesi dönüşlü turları tercih ediyor. Bayram tatiline gidecek olanlar için 2 veya 3 gecelik yurtiçi ve yurtdışı turları hazırladık” dedi.

Yurtiçinde, 11 Eylül dönüşlü uçak ve otobüs bileti bulmak zor

Yerli turistin bayramda yoğun olarak yurtiçi tatilini tercih edeceğini belirten Merlin Travel Group Turizm Direktörü Kaan Erdoğan, “Yurtiçinde, Çeşme, Ayvalık, Bodrum, Marmaris, Selimiye, Fethiye en çok tercih edilen bölgeler arasında bulunuyor. Referandum nedeniyle, 11 Eylül dönüş uçakları ve otobüslerinde ekonomik yer bulmak oldukça zor. Tatile çıkmayı planlayanların, biran önce rezervasyonlarını yaptırmaları önem kazanıyor. Bu arada, tur paketi satın alırken, nelerin dahil olduğuna mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Alınan hizmetin, paket tur sözleşmesinde eksiksiz belirtilmesi, tur sırasında olası sorunların yaşanmasını engelleyebileceği gibi tur dönüşü bu sorunlardan dolayı tüketici haklarının geri alınması sağlar. Ayrıca, acenta tarafından TÜRSAB Güvence Paketi veya Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası yaptırılmış olması gerekmektedir. Bu sigorta, seyahati düzenleyen acentanın iflas etmesi veya vaatlerini yerine getirememesi durumunda bile tüketiciyi koruyarak zararın sigorta şirketi tarafından karşılanmasını sağlamaktadır” diye konuştu.
Kaan Erdoğan, Merlin Travel olarak, bu bayramda yurtiçi ve yurtdışında bin 500 kişinin tatilini organize etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.  
 


Ramazan Bayramı yurtdışı turları
Disneyland Turu                                         8 Eylül hareket  3 gece 699 Euro
Dubai turu                                                 9 Eylül hareket 2 gece 299 Euro
Paris Turu                                                 9 Eylül hareket 3 gece 599 Euro
Dubrovnik turu                                          8 Eylül hareket 4 gece 599 Euro
Bangkok-Pattaya-Singapur turu             3 Eylül hareket 9 gün   999 Euro
Barcelona turu                                           8 Eylül hareket 5 gece 599 Euro
Amsterdam turu                                       9 Eylül hareket 3 gece 649 Euro
Budapeşte Prag Viyana turu                        4 Eylül hareket 7 gece 449 Euro
Katalonya&Provence Turu                       4 Eylül hareket 7 gece 799 Euro
Yunanistan Turu                                          8 Eylül hareket 3 gece 259 Euro
Zürih Lugano Milano Cenevre Turu          4 Eylül hareket 7 gece 790 Euro



 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.