Profesyonellerden yarının turizmcilerine öneri yağdı...

Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen "Turizmde Kariyer ve Başarı" konulu panelden yarının turizmcilerine bir dizi öneri çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Profesyonellerden yarının turizmcilerine öneri yağdı...

Peri Tower Otel'de yaklaşık 150 turizm öğrencisinin izlediği panelde konuşan profesyoneller, yarının turizmcilerine özgeçmiş hazırlamaktan neden dil öğrenmeleri gerektiğine, turizmin bir takım oyunu olduğunu vurgulamaktan gelecekleri için doğru kararı nasıl vereceklerine kadar birçok konudaki deneyimlerini aktarıp önerilerini sıraladılar.

 
Nevşehir Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kuşluvan , İl Kültür ve Turizm Müdürü Veledin Birsöz, Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir ve öğretim elemanlarının katıldığı panel iki oturum şeklinde gerçekleşti.
 
Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Kuşluvan’ın yönettiği ilk panele, PR Club Genel Müdürü Taner Tan, Kapadokya Dedeman Genel Müdürü İ. Gündüz Yeşil, Anahita Seyahat Genel Müdürü Ali Dede Çoşkuner ve Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Duygu Eren konuşmacı olarak katıldı.
 
Konuşmacılar öğrencilere özetle şu önerileri yaptı:
 
“Korkularınızın üstüne gidip onları yenin. Turizmin bir takım oyunu olduğunu aklınızdan çıkarmadan kariyer basamaklarını emin adımlarla yürüyün. Diksiyonunuza, beden dilinize dikkat edin. Okulda öğrendiklerinizi sahada uygulayın. Karşınıza bazı zorluklar çıkacaktır pes etmeyin. Turizmin yaratıcılık, evrensellik ve yeteneklerinizi kullanabileceğiniz yegane bir sector olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
 
Başarının yarısı eğitim diğer yarısı ise doğru karar vermektir. İşe en alt basamaktan başlayın ki, yönetici olduğunuzda gelişmeleri doğru değerlendirip alt kardonuza liderlik yapabilesiniz. Kariyer planlarınızı iyi yapıp, hedeflerinizi doğru şekilde planlayın. Kendinizi iyi tanıyın. Becerilerinizi keşfedin.”
 
Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. İbrahim İlhan’ın yönettiği ve TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Köksal ile Odak Organizasyon Genel Müdürü Serdar Burkan’ın konuşmacı olduğu panelden ise şu öneriler çıktı:
 
“Rekabetin arttığı bir ortamda ‘seçilen’ eleman olmak için kendinizi çok iyi yetiştirin. Ezberleri bozun, merak edin, dinleyin, anlayın ve soru sormaktan çekinmeyin. Turizm gençliği kendi sorunlarını çözmek için 1. Turizm Kurultayı düzenlemekten Genç Turizmciler Derneği ile Turizm Öğrencileri Derneği adı altında örgütleniyor. Bu örgütlenmelerin içinde olun, tüm turizm gençlik organizasyonlarıyla dirsek temasını arttırın. Bol bol araştırma yapın ve hep birleştirici olun.” Panelin sonunda panelistlere teşekkür plâketi ve belgesi takdim edildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.