Prof. Dr. Muzaffer UYSAL, Turizm Aktüel’de...

2010 yılına birbirinden flaş transferlerle giren Turizm Aktüel, dünya turizm akademik dünyasının en büyük isimlerinden Prof.Dr.Muzaffer Uysal hocayı da 'Turizm Aktüel Ailesi'ne katmanın mutluluğunu yaşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Prof. Dr. Muzaffer UYSAL, Turizm Aktüel’de...

Turizm akademisyenlerinin duayenlerinden olan Prof.Dr.Muzaffer UYSAL, Turizm Aktüel’de. Virginia Polytecnic Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine devam eden Prof.Dr.Muzaffer Uysal,Turizm Aktüel Dergisi’nin ve internet gazetemiz www.turizmaktuel.com’un akademik turizm danışmanı olarak görev yapacak, değerli görüş ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaktır.

 

 Akademik turizm dünyasının en önemli isimlerinden ve dünyanın çok yakından tanıdığı Prof.Dr.Muzaffer Uysal hocamıza hoş geldiniz diyor, mutluluğumuzu ve bu önemli transferi siz okuyucularımız ile de yürekten paylaşıyoruz.

 

Prof.Dr.Muzaffer Uysal kimdir?

 

 

Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimi için burslu olarak Amerika’ya gitmiştir. Yüsek lisans eğitimini New Haven Üniversitesi’nde doktora eğitimini ise Texas A&M Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

 

Seyahat ve turizm alanında hem sektörel hem de akademik anlamda yoğun deneyim sahibidir, akademik alanda dikkat çekecek ölçüde bilimsel yayın üretmiştir.

 

1985 – 2005 yılları arasında dünyada turizm alanında en çok yayın yapan 4. bilim adamıdır. Yayınlarına yapılmış atıflar içerisinde de ilk 10 isim arasında yer almaktadır.

 

2009 yılında Michael Olsen araştırma ödülü, 2008 yılında da Çin Turizm Örgütü tarafından “turizm araştırmalarında ömür boyu başarı ödülüne” layık görülmüştür.

 

Bunların yanında çalışmakta olduğu işletme fakültesinden “en iyi araştırmacı, en iyi eğitimci ve en iyi uluslararası eğitimci” ödüllerini almıştır.

 

Ayrıca uluslararası turizm akademisi ve rekreasyon bilimleri akademisi üyesidir.

 

Amerika’da bilime önemli katkıları bulunan bilim adamlarını içeren “kim kimdir” isimli akademik katalog da 2005-2009 yılları arasında sürekli ismi yer almıştır.

 

“Tourism Analysis” süreli yayınının kurucularındandır. Ayrıca 16 farklı bilimsel dergide de hakemlik ve editörlük yapmaktadır. 

 

Kısa bir dönem için South Carolina Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora programlarından ve araştırma faaliyetlerinden sorumlu dekanlık yapan Prof. Dr. Muzaffer UYSAL halen Virginia Polytecnic Universitesi’nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

 

Çorum doğumlu olan Prof. Dr. Muzaffer UYSAL, evli ve iki çocuk sahibidir.

(shf)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.