Plajda magandaya, fotoğraflı suçüstü...

Magandaların Marmaris ve Bodrum'da plajlarda güneşlenip denize giren kadın turistleri bakışlarıyla taciz eden etmelerini önlemek için, bir dizi tedbir alındı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Plajda magandaya, fotoğraflı suçüstü...

Turizm sezonuyla birlikte doğa ve turizm cenneti Marmaris ve Bodrum'da plajlarda güneşlenip, denize giren kadın turistleri bakışlarıyla taciz eden magandaların gazete, televizyon ve internet sitelerinde haber olması üzüntüyle karşılandı. Bir daha benzer manzaraların yaşanmaması için, Bodrum ve Marmaris'te kaymakamlık, belediye, polis, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri üzerine düşeni yapmak için harekete geçti.

Marmaris’te turizm koordinasyon kurulunun toplanması kararlaştırıldı. Bir bölümü sivil bisikletli ve yaya polislerin devriye gezeceği bildirildi. Belediye zabıta ekipleri de plajlarda ve yat limanı çevresinde turistleri rahatsız eden kişiler ve seyyar satıcılara karşı mücadele edecek.

Kaymakam Serdar Polat, “Huzur ve güveni bozmaya çalışan kişilere cezai yaptırımlar en ağır şekilde uygulanacak. İlçemiz ve beldelerindeki ana arter, halkın yoğun olduğu yerler ve plajlarda MOBESE kameraları suç işlemeye eğilimli kişiler için caydırıcı olacak” dedi.

 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise, kayamakamlık ve kolluk kuvettlerinden yeterli destek göremediklerini belirterek şunları söyledi:

 

“Zabıtamız, plajlarda seyyar satıcılık yapan kişilerle, dilencilere ceza kesip, tezgahlarını alabiliyor. Ancak, bu kişilere yeniden malzeme geliyor. Kaldı ki bu kişilerin büyük bölümü hırsızlık olaylarına da karışıyor. Burada devreye kolluk güçlerinin girmesi gerekiyor. 20 zabıtamızla her sorunun üstesinden gelmemiz yeterli olmuyor. Destek şart.”

 

Plajda suçüstü yapılacak...

 

Bodrum’un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon turistleri rahatsız edenlere karşı alacakları önlemleri şöyle anlattı: “Bodrum ve koylarında donla denize girmeyi yasakladık. 5 TL’lik mayo alamayana, ‘Biz verelim’ dedik. Kimsenin turistleri plajlardan kaçırmaya, rahatsız etmeye hakkı yok. Plajlara turist gibi zabıta ekipleri yerleştirip, fotoğraf ve görüntülerle suçüstü yaparak savcılığa vereceğiz. Otel ve sahillerdeki restoran, eğlence yeri işletmecilerini de çevrelerindeki magandaları uyarmaları veya zabıtaya bilgi vermeleri konusunda uyardık.”

 

Şikayet gelmedi ama...

 

Datça’da turistlerden şikayet gelmemesine karşın magandalara karşı önlemler alınıyor. Emniyet Amiri Tugay Yalçın, bisikletli devriye polislerin, sahilde ve plajlarda görev alacağını söyledi. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ise güvenlik görevlileri ile işbirliğine hazır olduklarını açıkladı, “Kaymakamlık-belediye-emniyet işbirliğinde huzur dolu turizm sezonu için güç birliği yapıyoruz” diye konuştu. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.