Peta, 'Kedi Evi' açan otele ödül verdi...

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinin Beldibi mahallesindeki Renaissance Beach Resort&SPA'nın çevresinde gezinen çok sayıdaki kedinin belli bir yerde beslenmesi, su içmesi ve uyuması amacıyla ahşaptan kedi evi yaptırıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Peta, 'Kedi Evi' açan otele ödül verdi...

 Otele yıllardır gelen konuklardan birinin PETA'ya durumu bildirmesi üzerine, uluslararası hayvan hakları savunucusu PETA örgütü Renaissance'a ödül vermeyi kararlaştırdı. Tesiste konaklayan turistlerin de katıldığı kokteyl ile temsili açılışı yapılan kedi evinin önünde PETA üyesi Alman Sylvia Schubert, Otel Genel Müdürü Ali Zengin'e bir sertifika verdi.

 
Kedi evinin yapımında etkin rol oynayan ve otelin çevre dostu olması için çaba sarf eden Green Team (Yeşil Ekip) üyelerine de otelin teşekkür belgelerini veren Ali Zengin, AA muhabirine şu bilgileri verdi:

 

'Bu bölgedeki otellerin çevresinde çok sayıda kedi var. Bu hayvanları zaten besleyip rutin olarak veteriner kontrolünden geçirtip aşılarını yaptırıyorduk. Ancak belli bir noktada beslenmeleri, temiz su içmeleri ve yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunabilmeleri için bu sığınağı yaptırdık. Hayvanlara iyi bakıyorduk ancak kısırlaştırmıyorduk. Bayan Schubert kısırlaştırmanın da gerekli olduğunu söyledi. Şimdi kısırlaştırma operasyonlarını yaptıracağız.'

 

Törende Kedi kostümü giymiş iki animatörün tuttuğu kırmızı kurdele, ardından da minik kedilerle süslü pasta Zengin ve Schubert tarafından kesilirken çok sayıda kedi, yeni evlerinde karınlarını doyurdu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.