Pegasus Havayolları’na ceza yağdı...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Pegasus Havayolları'na ceza yağdırdı. Pegasus Teknik Başkanı Ercihan Bayır'ın da Form-4'ü iptal edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Pegasus Havayolları’na ceza yağdı...

Pegasus Havayolları'na ait TC-APR kuyruk tescilli Boeing 737-400 tipi yolcu uçağının 10-14 Temmuz 2010 tarihleri arasında yaptığı 32 seferde motor EGT (egzoz çıkış sıcaklığı) değerlerinin limiti aşarak '952 derece'ye ulaştığı ve bu yüzden uçuş başına 10.000 (on bin) TL para cezası kesildiği öğrenildi. Dört günlük süre zarfında yapılan 32 sefer bu şekilde gerçekleştiği için şirkete toplam 320.000 TL para cezası kesildiği öğrenildi.

 

Şirkete kesilen cezalar bununla da sınırlı kalmadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yine Pegasus Havayolları'na ait TC-AAN kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının yatay stablizesindeki çarpma neticesinde meydana gelen hasarın limit dışı olduğu halde limit içi olarak sefere verildiği gerekçesiyle Pegasus Havayolları Teknik Başkanı Ercihan Bayır'ın Form-4'ünü iptal etti.

 

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Şubat ayında da Pegasus Havayolları'na ait bir uçağın egzoz çıkış sıcaklığının limit üzerinde olmasına rağmen 236 kez uçuş yapıldığı belirlenerek şirkete 2.360.000 TL gibi bir ceza kesilmişti. SHGM denetçileri tarafından uçuş kayıtlarında bulunan kayıtlara dayanılarak verilen cezaya Pegasus Havayolları itiraz etmiş ve dijital kayıtları göndererek cezanın iptal edilmesini istemişti.

 

Yine şirkete verilen astronomik para cezasının yanında Teknik Başkan Ercihan Bayır’ın da Form-4’ü iptal edilmişti. Daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Pegasus Havayolları arasında yapılan görüşmeler neticesinde durumu yeniden değerlendiren SHGM, alınan yanlış karardan geri adım attı. İlk olarak Ercihan Bayır’ın Form-4’ü geri verilmişti. Para cezasının geri çekilip çekilmediği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

(AirportHaber.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.