Pegas'tan, Alanya'yı ihya edecek teklif...

Pegas Havayolu Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Üstün, Gazipaşa Havaalanı sayesinde başta Alanya olmak üzere bölgedeki turistik tesislere yılda 300-400 bin turist getirebileceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Pegas'tan, Alanya'yı ihya edecek teklif...

Gazipaşa Havaalanı'na gelerek incelemelerde bulunan Üstün ile yardımcısı Sadettin Gügercinoğlu, işletmeci firma TAV Havalimanları firmasının İşletme Koordinatör Yardımcısı Murat Şen’den bilgi aldı.

'PİST VE TERMİNAL YETERLİ'

Gazipaşa Havaalanı'na büyük gövdeli uçakların inebilmesi için şu anda 1.825 metre olan pist uzunluğunun elverişli olmadığını vurgulayan Üstün "Öncelikle pistin 2 bin 500 metreye uzatılması ve yıllık 500 bin kapasiteli terminal binasının da elverişli hale getirilmesi gerekiyor. Havaalanının istediğimiz standartlara gelmesi, bölgeye çok ciddi katma değer kazandıracak" dedi.

'GÖREV DHMİ VE TAV'A DÜŞÜYOR'

Alanya bölgesinin yolcusunu Antalya'dan taşıdıklarını ve bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Üstün "Antalya üzerinden taşıma hem zaman, hem de maliyet kaybına neden oluyor. Gazipaşa Havaalanı bölgede turizm altyapısı açısından ciddi katkı sağlayacaktır. Burada görev önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne, daha sonra ise TAV firmasına düşüyor" diye konuştu.

Pegas Havayolu Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Üstün, Gazipaşa Havaalanı sayesinde bölgeye yılda 300- 400 bin turist getirebileceklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Gazipaşa Havaalanı'na gelerek incelemelerde bulunan Pegas Havayolu Şirketi Yönetim Kurulu üyeleri Ülkü Üstün ile Sadettin Gügercinoğlu, işletmeci firma TAV Havalimanları firmasının İşletme Koordinatör Yardımcısı Murat Şen’den bilgi aldı. Üstün, Gazipaşa Havaalanı'na büyük gövdeli uçakların inebilmesi şu anda 1.825 metre olan pist uzunluğunun, birçok uçağın inmesine elverişli olmadığını vurguladı.

PİSTİ UZATIN HEMEN YOLCU GETİRELİM

Üstün, şöyle dedi: “Şu anda daha çok küçük gövdeli uçaklar inebiliyor. Arzu ettiklerimizin gerçekleşebilmesi için pistin 2 bin 500 metrelik kapasiteye ulaşması ve yıllık 500 bin kapasiteli terminal binasının da elverişli hale getirilmesi gerekiyor. Havaalanının istediğimiz standartlara gelmesi, bölgeye çok ciddi anlamda katma değer kazandıracaktır. Bu havaalanının imkanlarının elvermesi halinde Pegas olarak yılda 300- 400 bin yolcuyu buraya getirebiliriz.”

HAVAALANI ALTYAPISI TAMAMLANMALI

Havaalanının istenen hale gelmesinin yolcu hem de kendileri açısından avantajlar sağlayacağını vurgulayan Üstün, bu bölgenin yolcusunu Antalya'dan taşıdıklarını anlatırken şöyle dedi: “Bu da hem zaman kaybına hem de maliyet kaybına neden oluyor. Gazipaşa Havaalanı bölgede turizm altyapısı açısından ciddi katkı sağlayacaktır. Burada görev Devlet Hava Meydanları'na düşüyor. Bu konuya gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyoruz. Burası şu anda atıl bir şekilde bekleyen bir havaalanı. Sadece terminali açmak veya pisti bu şekliyle kullanmak yeterli değil. Altyapısının da tamamlanmış olması gerekiyor. Gördüğümüz kadarıyla şu anda apron ve otopark çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların hızlandırılması, çok zaman kaybedilmemesi gerekiyor.”

BAKANLIK TAV’A YETKİ VERMELİDİR

Pegas Havayolu Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Saadettin Gügercinoğlu da yaptığı açıklamada, “Pistin 1825'ten 2 bin 500 metreye çıkması için Ulaştırma Bakanlığı'nın TAV'a yetki vermesi gerekiyor. Aradaki 700 metrelik alanın kamulaştırılması için TAV şu anda yetki bekliyor” diye konuştu.

SAYD: Gazipaşa Açılımı, Turizm Açılımı’dır.

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) adına Konuşan Yön. Kur. Bşk. Yrd. Sefa Altınay, şu basın açıklamasını yaptı:

Yakın zamanda yeniden yapılanan özel bir havayolu Yurtiçi bölgesel uçuşları çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Gazipaşa Havalimanına ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Tarifelerine bakıldığında pek çok Ana destinasyon haricinde Gazipaşa, Edremit, Tokat, Siirt, Zonguldak gibi hava ulaşımında pek de alışık olunmayan merkezlere 66 kişi kapasiteli ATR 72-500 Tipi Pervaneli Uçakları ile başlattığı Uçuşlar Turizmin ülke geneline yayılmasında olumlu katkılar sağlayacaktır. 3-5 Büyük Şehir, iki elin parmağını geçmeyecek ören yeri ve toplamda 1000 km sahil şeridin de gelişen Turizmin aynı zamanda bu merkezlerde sıkıştığı da bir gerçek.

Yerli ve Yabancı Turistlerin kara yolu ile kat etmekten kaçındığı Anadolu’nun uzak köşelerine son yıllarda THY ve Özel havayollarının yeni seferler koyarak kurmuş oldukları tarifeler bölgesel Turizmin ve Turizm gelirlerinin ülke geneline yayılmasında öncü rol oynamaktadır. Kültürlerin birbirini etkilediğinden de yola çıkacak olursak bu trafik sayesinde bir takım Sosyal değişimlerin ve gelişmelerinde olacağı aşikar, turizmi sadece ticari bir olgu olarak görmemek işin sosyal ve kültürel değerlere olumlu katkılarını da birlikte değerlendirmek gerektiğine dikkat çekmek isterim.

Turizm ve Turist ile tanışacak olan yeni destinasyonlara bilgi ve birikim aktarmak konusunda SAYD her zaman üzerine düşeni yapacaktır. SAYD bünyesindeki oluşturulan Eğitim ve Sosyal İşler Masası, bu gibi konularda tüm turizmcilere destek vermektedir.

Turizmin ülke geneline yayılmasını sağlayan tüm yatırımcılara ticari, sosyal ve kültürel perspektifleri de göz önünde bulundurarak içten teşekkür eder bu vesile ile Gazipaşa’ya ilk uçuşu gerçekleştiren şirket yetkililerine başarılarının devamını dileriz. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.