Patara Plajı giriş ücretine büyük zam

Patara Plajı’nda yabancılar için 10 geçişlik giriş kartının fiyatı 45 Euro'dan 80 Euro'ya çıkarıldı.

26/07/2024 14:34
Patara Plajı giriş ücretine büyük zam

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Plajına giriş kartı yabancılar için 80 Euro'ya çıkarıldı. 10 girişlik kartların fiyatı 10 gün öncesine kadar 45 Euro iken zamla birlikte tek giriş yaklaşık 80 Euro'ya çıktı. Bölge esnafı, nedeni belirsiz olan bu zamdan dolayı turistin kaçtığını belirtiyor

Açık Gazete’den Yusuf Yavuz’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, her gün plajı kullanmak isteyen turistler ve yerleşik yaşayan yabancılar için bu ücretin çok yüksek olduğu belirtiliyor. Sorunun çözülmesi için Bakanlığa başvuru yapıldı.

İşletmeciler, 80 Euroluk ücretin uzun süreli konaklayan turistleri Patara'dan kaçırdığını söylüyor

Patara Plajına girmek için 10 gün öncesine kadar kullanıldığı belirtilen geçiş kartında 45 Euro yazılı. Yaklaşık iki katına çıkarılan fiyatın neye göre zamlandığını sorgulayan işletmeciler, 80 Euroluk ücretin uzun süreli konaklayan turistleri Patara'dan kaçırdığını söylüyor.

Yaklaşık 10 yıl önce Bakanlığın uyguladığı 'Kumsal Kart'ın, sadece plajı kullanmak isteyen turistler için doğru bir yöntem olduğunu belirten işletmeciler, Patara'da uzun süreli konaklayan turistler için daha uygun fiyatlı bir çözüm bulunmasını talep ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.