Paskalya için gelen turist sayısı, % 35 arttı...

Paskalya tatili için Türkiye’ye gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarken, dolu gelen uçakları boş göndermek istemeyen tur şirketlerinin imdadına Türkler yetişti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Paskalya için gelen turist sayısı, % 35 arttı...

Türkler de Paskalya Tatili'nde!

 

 

Hıristiyanların en eski dini bayramı paskalya haftası, Türklere yaradı. Krizin yavaş  yavaş etkisini azaltmasının da etkisi ile bu yıl paskalya tatili  için Türkiye’ye gelenlerin sayısı yüzde 35 artarken, dolu gelen uçak fırsatını değerlendiren tur şirketleri yurtdışına dönemin en uygun paketlerini satar hale geldi.

 

PARİS 300 EURO...

 

Bu yıl yurtdışı ve yurtiçi  turlarının çok yüksek gittiğini söyleyen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, paskalya tatilinin yurtdışına gitmek isteyen Türkler için önemli bir fırsat sunduğunu ifade ederken Genel Müdür Figen Erkan, paskalya tatili nedeniyle yurtdışından Türkiye’ye gelen uçakların dönüş bacağının boş olduğunu anımsatarak, “Bu nedenle çok cüzi uçuş fiyatları içeren paketler hazırladık. Daha önce 3 gece, 4 günlük Prag turlarının en ucuzu 200 Euro iken bu dönemde fiyat 149 Euro’ya kadar indi. Yine Paris’e 500-600 Euro’ya olan paketler, paskalya avantajının etkisi ile 300 Euro’lara kadar düştü” diye konuştu.

 

İLK ÜÇ AYDA YURTDIŞINA 7 BİN KİŞİ GİTTİ...

 

Yurtdışı turlarına yoğun talep olduğunu söyleyen Figen Erkan, geçen yıl ilk üç ayda toplam 4-5 bin kişinin yurtdışına gittiğini anımsatarak bu yıl ilk üç ayda rakamın 7 binleri çoktan aştığını da dile getirdi. Bu arada genelde tercih edilen noktalar ise Roma, Paris, Venedik, Prag gibi  Türkiye’ye daha yakın bölgeler oldu.

 

Yerli ‘sigortam’ olsun diyor...

 

Jollly Tur Yönetim Kurulu  Başkanı Mete Vardar, bu yıl erken rezervasyon yaptıranlara sunulan sigorta hizmetinin de çok yüksek oranda ilgi gördüğünü söyledi. Vardar, tatile gitmeye üç gün kalaya kadar ‘mazeretsiz olarak paketi iptal etmeye’ olanak sağlayan sigorta sistemini yaptıranların oranının bu yıl yüzde 70’leri bulduğunun da altını çizdi.

 

BU YIL 250 BİN KİŞİYE TATİL YAPTIRACAKLAR...

 

Bu yıl şubat ayından itibaren erken rezervasyona başlayan tur şirketleri yurtiçindeki hareketten de oldukça memnun. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Belki inanmayacaksınız ama geçen yılın yüzde 85 üzerinde gidiyoruz” derken, özellikle temmuz, ağustos ve eylül ayına yönelik önemli bir yığılma olduğunu söyledi. Erkan bu yıl yurtiçinde de yurtdışında da Türkiye’nin turizm destinasyonlarına olan talebin yoğun olduğunun altını çizerek, “100 liralık oteli yüzde 35 daha ucuza almak çok cazip geliyor.

Gelen talepler gösteriyor ki yaz aylarında  fiyat daha da yükselecekve bazı aylarda bir takım otellerde yer bulmak zor olacak. Adeta bazı bölgeler karaborsaya düşecek yani yok satacak” dedi. Mete Vardar da geçen yıl şirket olarak yurtiçinde 210 bin kişiyi tatile götürdüklerini dile getirirken bu yıl söz konusu rakamı 250 binlere kadar çıkaracaklarını söyledi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.