Parksa Hilton’da muhasebe vurgunu...

Genç muhasebeci fotokopide çoğalttığı imzalar ile Otel hesabından iki yılda 850.000 TL’yi özel hesaba aktardı. 2 bin 100 TL maaş almasına karşın kendisi ve ailesine ait lüks bir daire ile 5 otomobili bulunan muhasebeci tutuklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Parksa Hilton’da muhasebe vurgunu...

Otelin muhasebe hesaplarında ortaya çıkan küçük bir açığın ardından inceleme başlatan yönetim, hesapları geriye dönük olarak kontrol etmeye başladı. Otel yönetimi, otelin tüm para hareketlerini inceleme altına alırken, Adem Ekinci adına kayıtlı bir banka hesabına otel hesabından belirli aralıklarla yüksek miktarlarda para aktarıldığı ortaya çıktı.

 

 

Para transfer belgelerini inceleyen otel yönetimi, belgeler üzerinde yetkili müdürlerin imzaları bulunduğunu da tespit etti. Ancak para transfer belgelerinin üzerlerinde bulunan yetkililere ait imzalar başka belgelerden kopyalanarak kullanılmıştı. Bunun üzerine muhasebe servisi çalışanlarına yönelen otel yönetimi, birkaç yıldır otelde çalışan Onur Hayran isimli çalışanından şüphelenerek polise bildirdi. Olayın ortaya çıkması ile Hayran otel yönetimine giderek zimmeti kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti.

 

 

Her şeyi itiraf etti...

 

Savcılığa sevk edilen Hayran, 2008 yılı Kasım ayı ile 2010 yılı Haziran ayı arasında otelin hesabından yaklaşık 850 bin TL parayı zimmetine geçirdiğini kabul etti. Şüphe çekmemek için otelin parasını Adem Ekinci isimli bir arkadaşının banka hesabına aktardığını anlatan Hayran, arkadaşının ise bu durumdan haberi olmadığını söyledi.

 

 

Para transfer etmek için yetkisi olmadığını ve bu nedenle otel yetkilerinin imzalarını fotokopi ile çoğaltarak bu işlemleri gerçekleştirdiğini anlatan muhasebeci Hayran, “Arkadaşım Adem banka kartını benim arabamda unutmuştu. Ben de onun hesabına paraları aktarıp o fark etmeden hesabından çekiyordum” dedi.

 

 

Lüks 1 daire ile kendisi üzerine 3, ailesi üzerine ise 2 lüks otomobili bulunduğu belirlenen Hayran, otel yönetimine 5 otomobili teslim edip, geri kalan borç için ise ödeme taahütünde bulundu. Ancak bu talep otel yönetimi tarafından kabul edilmedi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Hayran’a ait 250 bin TL değerindeki bir ev, üç otomobil ve aile bireylerine ait 2 otomobile el konuldu. (Elif Altın/Vatan)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.