Paris'teki 5 yıldızlı otellere, 3 yıldız bile vermeyiz...

Antalya'da fuar açılışına katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Paris'te 5 yıldızlı diye ifade edilen otellere biz 3 yıldız bile vermeyiz" dedi. Turizmcilerden otellerin yenilenmesini isteyen Eroğlu, bakanlık olarak turizmin gelişmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Paris'teki 5 yıldızlı otellere, 3 yıldız bile vermeyiz...

Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Anfaş Hotel Equipment Fuarı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Antalya Milletvekillileri Abdurrahman Arıcı, Sadık Badak, Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, Antalya Vali Yardımcıları Fuat Ergün ile Recep Yüksel, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ın yanı sıra çok sayıda otel işletmecisinin katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı.

 

Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hükümetin 2011 yılını Antalya için yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ettiğini söyledi. İlin 2012 yılına kadar 10 milyon turist hedefinin 15 milyona çıkarılması gerektiğini söyleyen Eroğlu "Antalya'yı dünyada turizmin başkenti olarak ilan etmek istiyoruz" dedi.

 
Turizm gelirinin 8 milyar dolardan 22 milyar dolara çıktığını vurgulayan Eroğlu, bu yıl için 25 milyar doları bulacaklarını söyledi. Antalya otellerinin güzelliğine dikkat çeken bakan, "Otel mimarisi Türkiye'de çok gelişti. Bazı oteller sanat eseri gibi estetik şekilde yapılıyor. Bunları yapanları tebrik ediyorum. Sigara paketi gibi dört köşe yapılar pek uygun olmuyor" dedi.

 

“PARİS’TEKİ OTELLERE 3 YILDIZ VERMEYİZ”...

 
Çevre düzenlemesinin oteller için büyük önem taşıdığını söyleyen Veysel Eroğlu, "Paris'te 5 yıldızlı diye ifade edilen otellere biz 3 yıldız bile vermeyiz" diyerek Türkiye'deki otellerin güzelliğini vurguladı. Yenileme çalışmalarının öneminden bahseden bakan, ayrıcı turizmin 12 aya yayılması konusunda da çalışılması gerektiğini söyledi.

 

Eroğlu, "Burada turizm yaz aylarına konsantre olmuş durumda. Bizim yayla, kongre, spor turizmiyle, tüm turizmi yıl içine yaymamız gerekiyor. Yayla turizminin gelişmesi konusuna ben özel önem veriyorum. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Otelciler bir araya gelsin, bizden ne talepleri varsa bunu karşılamak bizim boynumuzun borcudur. Sizden ricam Antalya'yı kongre, spor, yayla turizminin merkezi haline getirmeliyiz. Kış aylarında bu otellerin boş olması kadar rahatsız edici bir şey yoktur. Kış aylarında bu otelleri doldurmamız lazım. Spor, yayla, kongre, sağlık turizmi canlandırılmalı" diye konuştu.

 

TURİST SAYISI ARTIYOR...

 
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise geçen yıl dünyada turist sayısının yüzde 7, Türkiye'de yüzde 5, Antalya'da ise yüzde 11 arttığını söyledi. Budak, geçen yıl Rusya pazarının yüzde 25, Suudi Arabistan pazarının yüzde 28, Çin pazarının ise yüzde 17 büyüdüğünü bildirdi. 2011'de turizmde büyümenin devam edeceğini, Avrupa pazarının geçen yıldan daha iyi olacağını ifade eden Budak, şu anda Almanya'da erken rezervasyonların yaz ayları için yüzde 20 üzerinde artış gösterdiğini söyledi.
 
Açılış töreninden sonra fuarı gezen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, fuara katılan firma yetkilileriyle sohbet etti. Firmaların ürünlerini dikkatle inceleyen Eroğlu, ürün ve hizmetler konusunda bilgi aldı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.