Paket tur ve devre tatil uyarısı...

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeni sezonla birlikte paket tur ve devre tatil pazarlayanlara karşı uyarıda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Paket tur ve devre tatil uyarısı...

Yılmaz, "Ana caddelerde, marketlerde ve tatil beldelerinde tüketici ile yapılan anketler sonucu çok yıldızlı otellere davet edilerek pazarlanan Devre Tatil satışlarına çok dikkat edilmelidir" dedi. Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, turizm sezonunun açıldığına dikkati çekerek, "paket tur ve devre tatil" tanıtımlarının hızlanacağı bir sürece girildiğini belirtti.

Çok yıldızlı otellerde, katalog ve sinevizyon gösterimiyle yanıltıcı, aldatıcı tanıtımlarla tüketici iradesini baskı altına alarak ’devre tatil’ satışı yapan sağlayıcılarla mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, yasalar çerçevesinde "devre tatil" satışı yapan sağlayıcıların bunun dışında olduğunu belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti: "Ana caddelerde, marketlerde ve tatil beldelerinde tüketici ile yapılan anketler sonucu çok yıldızlı otellere davet edilerek pazarlanan Devre Tatil satışlarına çok dikkat edilmelidir. Genellikle,bu tür yerlerde Devre Tatil satın alan tüketiciler derneğimize başvurmaktadır. Asıl amaçları hizmet vermekten ziyade satış yapıp kıymetli evrak imzalattırılarak tüketici iradesini ipotek altına almaya çalışan bu tür simsarlardan uzak durulmalıdır. Devre tatillerde önemli olan,devre Tatil almaya karar vermeden önce haklarını bilmektir. Yanlış karardan dönmek için yasal süresi içinde Cayma Hakkını kullanmak yeterlidir.

 

Devre Tatillerin yazılı olarak yapılması ve bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketicinin bununla yetinmeyerek bir broşür istemesi, ileride doğabilecek anlaşmazlıklarda önemli bir delil olacağı asla gözardı edilmemelidir." Tüketicilerin, sözleşmenin her iki tarafça imzalanmasından itibaren 10 gün içinde hiçbir sebep göstermeksizin ve hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin "cayma hakkı"nı kullanarak sözleşmeden dönebileceğini ifade eden Yılmaz, "Bu önemli hususun altını çizmek istiyorum. Sağlayıcı bu süre dolmadan ’devre tatil’ sözleşmesine konu mal ve hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez" dedi.

 

Yılmaz, ’devre tatiller’ ile ilgili 2009 yılında, kendilerine 20’nin üzerinde başvuru yapıldığını, bunların büyük çoğunluğunun çözüme kavuşturulduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Yasal süresi içinde ’cayma hakkı’ kullanılarak çözülen ’devre tatiller’in yanında, yargı süreci devam eden davalarımız da bulunmaktadır. Yasal süresi dışında aldatıcı ve yanıltıcı beyanlarla ve standart sözleşme olması nedeniyle içeriğine etki edilemeyen ve tüketiciyle müzakere edilmeden imzalanan sözleşmeyle satılan ’devre tatil’ anlaşmazlığı Bursa Tüketici Mahkemesi’nde tüketici lehine sonuçlanmıştır. Sözleşme kuruluş aşamasında tüketici iradesini sakatlayan standart sözleşmelerle yapılan satışların her zaman yargıdan dönebileceğine olan inancımız tamdır." (ANKA)

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.