Özyeğin Üniversitesi'nden, Turizm arşivi...

Özyeğin Üniversitesi, turizm sektörü ile ilgili Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen internet adreslerini devasa bir veritabanında bir araya getirdi. Özyeğin Üniversitesi’nin Otel Yöneticiliği programı tarafından oluşturulan veritabanına www.ozyegin.edu.tr/Turizm-Sektoru-Linkleri adresli web sitesinden ulaşmak mümkün.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Özyeğin Üniversitesi'nden, Turizm arşivi...
Turizm alanında oluşturulmuş Türkiye’nin en geniş kapsamlı arşivi olma özelliğine sahip olan veritabanı insan kaynaklarından pazarlama ve dağıtım şirketlerine, zincir otellerden şarap üreticilerine Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurumlarının internet adreslerine tek bir noktadan ulaşma imkanı veriyor.

Türkiye’nin en yenilikçi üniversitelerinden biri olan Özyeğin Üniversitesi, Otel Yöneticiliği lisans programının yürüttüğü titiz bir çalışma sonucunda Türkiye’nin en geniş kapsamlı turizm sektörü veritabanını oluşturdu. Turizm sektörü ile ilgili Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurumlarının web adreslerinin tek bir veritabanı üzerinde toplandığı arşiv, danışmanlık şirketlerinden derneklere, insan kaynaklarından pazarlama ve dağıtım şirketlerine, zincir otellerden şarap üreticilerine binlerce kurumu bir araya getiriyor. Toplam 6.400 kurumun web adreslerinin bulunduğu sistem, tek bir noktadan sektörle ilgili kaynaklara ulaşılmasını sağlaması açısından büyük bir önem taşıyor.

Üniversitenin web sitesinden, www.ozyegin.edu.tr/Turizm-Sektoru-Linkleri bağlantısı üzerinden arşivdeki bilgilere isteyen herkes ulaşabiliyor. Türkiye’de bulunan otel, butik otel ve seyahat acentelerinin ayrı bölümler halinde yer verildiği arşivde Türkiye’den 1.000’e yakın otel ve 1.800’e yakın A Grubu seyahat acentesi bulunuyor. Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü Teoman Alemdar Otel Yöneticiliği programı öğrencilerinin araştırmalarında yardımcı olmak amacıyla başlattıkları çalışma için “Turizm alanında, dünya genelindeki linkleri de kapsayan Türkiye’deki en kapsamlı veritabanını oluşturduk, bu kapsamda bir veritabanının dünyada da benzeri çok az. Bu veritabanının turizm sektörüyle ilgili araştırma yapmak isteyen herkes için büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz,” dedi. Veritabanı her gün yapılan yeni eklemelerle büyümeye devam ediyor.(shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.