OTI Holding ,2010'da yüzde 30 büyüyecek...

Turizm sektörünün önde gelen kuruluşlarından OTI Holding, 2010 yılında yüzde 30 büyümeyi, yurtiçi-yurtdışı toplam olmak üzere turist sayısında 950 bine ulaşmayı, hizmet verilen kişi sayısını da 1 milyon 362 bine çıkarmayı hedefliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
OTI Holding ,2010'da yüzde 30 büyüyecek...

2009 yılında başta Türkiye olmak üzere Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus’ta 1 milyon 23 bin turiste hizmet verdiğini açıklayan OTI Holding, bu sayının 730 binine Türkiye’de, 293 binine ise diğer destinasyonlarda hizmet sunulduğunu söyledi.



 

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında yeni sezona ilişkin değerlendirmeler yaparak, 2010’da odaklanacakları pazarların yine Rusya ve BDT ülkeleri olduğunu söyledi. Bektaş, bu yıl Rusya’dan 925 bin, Ukrayna’dan 130 bin, Polonya’dan 135 bin ve diğer ülkelerden de 72 bin turiste hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye destinasyonu için toplamda yüzde 26’lık bir artışla 850 bin sayısını hedeflediklerini ifade eden Ayhan Bektaş, OTI Holding olarak iç pazar dahil Türkiye’de toplamda yüzde 30’luk bir büyüme ile 950 bin turiste ulaşmayı planladıklarını kaydetti. Bektaş, 2009 yılında OTI Holding tarafından Rusya’da 25 noktadan gerçekleştirilen uçuşların ise 2010 yılında 4 ayrı nokta daha ilave edilerek 29 şehirden gerçekleşeceğini ve 2010’da bu bölgelerden İsrail’e turist taşıması da yapacaklarını açıkladı.



 

Bektaş, OTI Grubu tarafından Türkiye’ye yurtdışından getirilen turist sayısının 2008 yılına kıyasla 2009 yılında yüzde 12.1 arttığını, Türkiye dışındaki ülkelere gönderilen turist sayısının yüzde 41.1 oranında değişim gösterdiğini ve tüm ülkelere gönderilen turist sayısının ise toplamda 21.1 yükseliş kaydettiğini söyledi.

 

Ayhan Bektaş, Türk tur operatörlerinin kriz döneminde bile ortaya koydukları performansın tüm Avrupa ve Rusya pazarlarında büyük bir hayranlıkla izlendiğini ifade ederek “ Tur operatörlerimizin dünya pazarlarında gösterdiği performansın aynı hızda sürdürülmesi bu aşamada çok daha fazla önem taşıyor. Avrupa’da birçok ülke tur operatörlüğüne kamu işi olarak bakıyor. Bizde de bu şekle bakılmasında fayda var” diye konuştu.

 

Bektaş, OTI Holding’in Rusya pazarında faaliyet gösteren iştirakleri olan Coral Travel, Sunmar, Blue Sky ve A Class şirketlerinin, 2009 yılı verilerine göre Rusya pazarında ikinci sırada yer aldıklarını belirtirken, OTI Holding’in en önemli pazarı olan Rusya’da, Türkiye’nin pazarının 2010 yılında yüzde 15’in üzerinde büyümesinin beklendiğini söyledi. Ayhan Bektaş, fiyatlandırmalarda doğru hareket edilir ve Avrupa pazarında olumlu gelişmeler yaşanırsa, bu büyümenin yüzde 20’yi geçebileceğine dikkat çekti. Avrupa pazarında Türkiye için yüzde 8 ile 10 oranında bir büyüme öngördüklerini belirten Bektaş, 2009 yılı zor geçen bir yıl olarak tanımlanırsa, 2010 yılının daha iyi olmasını beklediklerini söyledi.


 

Bektaş, Rusya pazarı ile ilgili bilgi verirken, bu pazarda Türkiye’nin yüzde 26’lık bir pay ile birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “Rusya’dan yurt dışına turizm amaçlı çıkışların yüzde 60-65’inin paket tur ile gerçekleştiği tahmin ediliyor. Bu rakam içerisinde Türkiye’nin pazar payı yüzde 38 ile 40’a çıkıyor. Sadece yaz sezonunda paket turla yurt dışına çıkışlarda, Türkiye’nin pazar payı yüzde 45’i geçiyor” dedi

 

İspanya’nın ve Yunanistan’ın ekonomik krizden dolayı fiyat kırmasının, Avrupa ve özellikle Almanya’nın ana destinasyonu olan İspanya ve Yunanistan’ın Türkiye için risk yaratabileceğini savunan Ayhan Bektaş, Türk otelcilerin Almanya pazarından doğan boşluğu Rusya ile telafi etmeye yönelmesinin, paket fiyatlarında indirime neden olacağına dikkat çekti. Ayhan Bektaş, Yunanistan’daki ekonomik durumdaki bozulma nedeniyle bir imaj kaybına uğradığını ifade ederek, Yunanistan’ın ciddi bir ödeme açığı ve dış borç yükü olması nedeniyle bu yıl turizme çok daha yoğunlaşacağını belirtti. (shf)

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.