"Otelpuan Altın Puan Ödülleri" dağıtıldı...

Etsgroup tarafından kurulan ve kısa süre içerisinde tatilciler için sektörde referans noktası haline gelen objektif tatil paylaşım sitesi Otelpuan.com, 2009 yılının en beğenilen tesislerini belirledi. Otelpuan.com paylaşım sitesinde görüşleri yer alan tatilcilerin, en memnun kaldığı ve yakınlarına en çok tavsiye ederek, en yüksek puan verdiği 20 tesis içerisinde dereceye giren oteller belirlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Otelpuan Altın Puan Ödülleri" dağıtıldı...

Etstur tarafından bağımsız denetim kuruluşlarına denetletilen 400 tesis içerisinde de yer alan 20 otel, 11 Şubat Perşembe akşamı Suada’da gerçekleştirilen törenle “Altın”, “Gümüş” ve “Bronz” kategorilerinde “Otelpuan Altın Puan Ödülleri”nin sahibi oldu.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Çevre ve Kültür Bakanı H.Ersan Saner, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Fuat Engin ve Türkiye’nin önde gelen otellerinin temsilcilerinin katıldığı ve Türk turizminin kalbinin attığı ödül töreninde, Amara Wing Resort Hotel, Cornelia Diamond Golf Resort&Spa, Amara Dolce Vita otelleri “Altın Puan Ödülleri”nin sahibi oldu. Barut Hotel Lara Resort Spa&Suites, Gloria Serenity Resort, Voyage Belek, Rixos Premium Belek “Gümüş Puan Ödülleri”ni alırken Voyage Sorgun, Amara Beach Resort, Cornelia De Luxe Resort, Amara Club Marine, Ela Quality Resort Hotel ise “Bronz Puan Ödülleri”ne layık görüldü. Ayrıca Gloria Verde Resort, Limak Atlantis Hotel&Resort, Paloma Grida Village&Spa, Paloma Clun Sultan Özdere, Renaissanca Antalya Beach Resort&Spa, Concorde De Luxe Resort, Rixos Tekirova, Calista Luxıry Resort otelleri  “Otelpuan Başarı Ödülü” alırken Rocks Hotel&Casino ve Rixos Premium Bodrum da “Otelpuan Özel Ödülü”’nün sahibi oldu

 

Ödül töreninde bir konuşma yapan ETSGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Otelpuan.com tatil paylaşım sitesi çok kısa bir süre içerisinde beklentilerimizin üzerinde bir ilgi ve popülerlik kazandı. Bugün sitede yer alan 1.629 turizm tesisi için 131 bin 332 tatilcinin görüş ve puanlamaları bulunuyor. Bu rakamlar da gösteriyor ki Otelpuan.com objektif yapısı ile özellikle tatilciler için turizm sektörünün referans noktası haline gelmiştir. Ayrıca Otelpuan.com’da yer alan görüşler oteller için de bir ‘bilgi paylaşımı’ kaynağı niteliği taşımaktadır. Otellerin bu ‘bilgi paylaşımlarını’ gözeterek yaptığı düzenlemelerin sonucunda Türkiye genelinde memnuniyet puanları 2008 yılında yüzde 76 iken bu oran 2009 yılında yüzde 2 artış göstermiş ve yüzde 78’e yükselmiştir.”dedi.

 

Otelpuan Altın Puan Ödülleri Hakkında...

 

Sitede görüşleri yayımlanan tatilcilerin, yakınlarına en çok tavsiye ederek, en yüksek puan verdikleri ve bağımsız kuruluşlara yaptırılan denetimlerde en başarılı ilk 20 tesis içinde dereceye giren tesisler “Altın“, “Gümüş” ve “Bronz” kategorilerinde Otelpuan Altın Puan Ödülleri almaya hak kazanıyor. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen “Otelpuan Altın Puan Ödülleri” turizm sektöründe en objektif otel değerlendirme sistemlerinden birini oluşturuyor.

 

Otelpuan.com’da görüşler haricinde yer alan değerlendirme kriterleri:

* Genel memnuniyet puanı: Tüketicilerin konaklamaları hakkında ilettikleri “Oda”, “Servis”, “Aktivite”, “Havuz” ve “Yiyecek- içecek” hizmetlerine ait puanların ağırlıklı ortalaması.

* Tesis tavsiye oranı: Konakladığınız tesisi yakınlarınıza tavsiye eder misiniz? sorusuna olumlu yanıt veren tatilcilerin oranı.

* Fiyat/ performans oranı: Ödenen ücret karşılığında alınan hizmet dengesinin tüketiciler tarafından değerlendirilmesi neticesinde elde edilen oran.

* Bağımsız tesis denetim puanı: Bağımsız denetim kuruluşu tarafından 2009 yılında gerçekleştirilen denetimin sonucu (Hizmet kalitesi+ Müşteri Güvenliği ( Gıda-Havuz- Yangın- Genel Güvenlik)+Tesis genel denetim puanları)

 

2009 Yılına Ait Otelpuan.com Verileri...

 

Tatilcilerin Türkiye genelindeki memnuniyet puanları 2009 yılında (yüzde 78,12) 2008 yılına göre yüzde 2 artış gösterdi. Bölgelerin memnuniyet sıralamasında ise Akdeniz Bölgesi yüzde 81,4, Ege Bölgesi yüzde 74,3 ve Kıbrıs tesisleri yüzde 78,7 olarak ilk sıraları alıyor.

Tatilcilerin konakladıkları tesisi yakınlarına tavsiye edenlerinin oranı 2009 yılında  (yüzde 81,5) 2008 yılına göre yüzde 3,8 oranında artış gösterdi. En çok tavsiye edilen tesisler yüzde 83,6 ortalama ile Akdeniz bölgesinde yer alıyor.  Akdeniz Bölgesi’ndeki tesislerin, tatilcilerin yurtdışında katıldıkları turlarda konakladıkları tesislerle ilgili puanlamalarıyla karşılaştırıldığında memnuniyetlerinin 8 puan daha yüksek olduğu görülüyor.

 

Otelpuan.com’dan ilginç notlar...

Türk tatilcilerin 1.629 tesis için ilettikleri 131 bin 332 değerlendirmelerin sonucunda:

* Oteldeki yiyecek içecek hizmetlerinin memnuniyet ortalaması yüzde 74

* Oda memnuniyetleri yüzde 75

* Animasyon aktivite ve havuz yüzde 76

*  Ödedikleri ücretin karşılığında aldıkları hizmet (Fiyat/ Performans)  değerlendirmesi yüzde 77,6

* Tatilcilerin yüzde 81’i deniz, güneş kumsal tatilini tercih ederken onları yüzde 6,54’le balayı için gidilen tatiller izliyor. Seyahatlerine 1-3 hafta kala rezervasyon yaptıranların oranı yüzde 44. Bu yöndeki tüketici talepleri nedeniyle “Balayı/Romantizm” tesisi sınıflandırması oluşturuldu.

*  Her iki tatilciden birinin tatil süresi 1 hafta…

* Yüzde 5’lik bir kesim yılda 8 den fazla tatile çıkıyor.

*  Akdeniz Bölgesi’ndeki tesislerden memnuniyet oranları (Yüzde 81,39) Ege Bölgesi’ndekilere göre yüzde 7 daha fazla yüksek.

* Akdeniz Bölgesi’nde en yüksek memnuniyet alan beldeler sırası ile: Belek, Lara ve Side

* Türkiye’nin ilk tercih edilen tatil bölgesi olan Akdeniz çanağında yer alan tesislerde, çocukları ile seyahat edenlerin beklentileri aynı tesiste konaklayan çocuksuz tatilcilerden daha yüksek. Çocukla seyahat edenlerin memnuniyetleri çocuksuzluklara göre yüzde 2 daha düşük. Otelpuan.com bu veriler doğrultusunda sitede “Çocuk Dostu Tesis” sınıflandırması oluşturdu.

* En zor memnun kalan kesim ise, tek seyahat edenler. Çiftlerin puanları, tek seyahat edenlerden 11 puan daha fazla.

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.