Otellerinin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı...

Turizmin gözde merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesinde, sahiller artan sıcaklarla hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Altınkum sahili son yılların en kalabalık gününü yaşadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otellerinin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı...

Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının ise 25 dereceye ulaşmasıyla Didim'in dünyaca ünlü Altınkum Plajı başta olmak üzere tüm koylar, yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Otellerde kalan turistler otel havuzlarına girmeyi tercih etti. Didim'deki otel ve pansiyonların doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken İngiliz turistlerin yoğunlukta olduğu görüldü.

 

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim'i bu yıl turizm fuarlarında en iyi şekilde tanıttıklarını ve bunun da faydalarını görmeye başladıklarını söyledi. İlçedeki 5 yıldızlı otellerin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu, bunun da Didim için bir rekor olduğunu söyleyen Atabay, küçük otellerdeki doluluk oranlarında da artış olduğunu dile getirdi.

 

Berlin, Londra, Hollanda, Kiev ve İstanbul'da düzenlenen fuarlara katıldıklarını anlatan Atabay, ''Bu yapılan çalışmaların neticesinde bu sene yabancı misafirlerde yüzde 5'lik artış yakaladık, yüzde 5 artış, bizim yatak kapasitesi açısından çok önemli bir rakam. Tur operatörleriyle çalışan bu otellerimizde yüzde 5'lik artış düşünürsek oldukça iyi bir rakam. Katıldığımız tanıtım fuarlarında Didim'i tanıtma çabamızın karşılığını alıyoruz. Öte yandan nitelikli tesislerimiz giderek artıyor, önümüzdeki sene iki tesis devreye girecek. Böylece yatak kapasitemiz de artacak'' diye konuştu.

 

Didim'de 5 ve 4 yıldızlı otellerde 6 bin civarında yatak kapasitesi olduğunu hatırlatan Atabay, bunun dışında 3 yıldız ve belediye belgeli olarak çalışan tesislerde de 8 bin civarında yatak kapasitesi bulunduğunu kaydetti. Bu arada günübirlik mavi yolculuğa çıkan teknelerde son yılların en kalabalık müşterisini çektiği görüldü. (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.