Otellerin yeni müşteri kitlesi, Millenium kuşağı...

Küresel durgunluk ile boğuşan otelcilik sektörü kendini toparlamak için yükselmekte olan yeni kuşağa dönüyor. Bugün 20-30 yaşlarında olan bu kuşağın belirleyici özelliği teknoloji, sosyal medya ve dizayn odaklı olmaları.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otellerin yeni müşteri kitlesi, Millenium kuşağı...

Artık otel sahipleri ve işletmeciler hem mevcut tesislerini dönüştürüyor, hem de yeni yapılan otellerinde bu kuşağın taleplerini ön plana alıyor. Yenilikler arasında ücretsiz w-fi bağlantısı, büyük ve lüks lobiler, rahat mobilyalar, sanat eseri gibi fitness salonları, odalarda ipad, laptop ve başka ekipmanları bağlayabilecekleri güç kaynakları, stil sahibi barlar var.

Bir çok otel hemen her gece sosyal programlar düzenliyor, happy hour, serbest şarap tadımları gibi etkinlikler düzenliyor ve bu iphone gençliğini tavlamaya çalışıyor. Pazar araştırma şirketi D.K Shifflet &Associates şirketinin başkan yardımcısı Chris Klaudia “ Hilton, Starwood, Marriott, Intercontinental gibi devler dahil bütün büyük markalar genç otel konuklarını hedefleyen hip ürünler yarattılar” diyor.

Genç otel konuklarının seyahat harcamaları 2010 yılında 20% yükseldi. Bu oran genç kuşağı Pazar payı en hızlı büyüyen yaş grubu yaptı. Bu kuşağın bugünü kaçıran oteller gelecekte de bu pazardan pay alamayacaklarını bilmeliler. Yaklaşık on yıl kadar önce oteller bugün 50-60 yaşlarında olan kuşağı çekebilmek için çok yatırım yapmışlardı. Bu değişimler çok kaliteli yataklar, daha parlak aydınlatma, daha geniş çalışma odaları gibi yenilikler getirdi. Bu kuşak, kendilerine kaliteli hizmet sunan markalara sadakat geliştirdi.

Bugün Millenium kuşağı ya da Y jenerasyonu biraz farklı beklentilere sahip. İlgilerini çekm ek için sadece kaliteli hizmet yeterli olmuyor. Rahatlıktan ziyade ilginçlik bu kuşak için daha çekici gibi görünüyor. Yüksek hızlı internet millenium kuşağının olmazsa olmazı. Otellerin her tarafı telefon, ipad ve laptop bağlanabilecek prizlerle dolu.

New York The Plaza Hotel bütün odaları ipad ile doldurmuş bulunuyor.  Bu cihaz ile aydınlatma, havalandırma, oda servisini arama ve sabah gazetesini okumak gibi işleri yerine getirebiliyor. Bir kötü haber var. Oteller için pazarlama ve iletişim olağanüstü önem kazandı. Genç konuklar otelde bir sorun yaşadığında eski kuşakların yaptığı gibi konuyu otel yönetimine değil, hemen twitter’a anlatıyorlar.

Starwood Hotels 2010 yılında bütün işi online yorumları ve şikayetleri izlemek ve cevaplandırmak olan 20 kişilik bir ekip kurdu. Muhtemelen en büyük fiziksel değişim ise lobilerde hayata geçti. Yöneticiler lobileri rahat sofalar ve art deco mbilyalar ile güçlendiriyorlar.

Eğer millenium neslinden konuklar otele bir şort, tşört, spor ayakkabılar ile geliyor ise, maun kaplamalı duvarlar, klasik mobilyalar pek anlam ifade etmiyor. Hatta onlar bu lobilerde pek rahat etmiyorlar. Sonuç olarak, yeni kuşak konuklar yeni otelcilik demek. (tourexpi) 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.