Otellere orman kullanımıyla ilgili ‘By-Pass’ ayrıcalığı...

TBMM'ye sunulan 'Orman' ve 'Kara Avcılığı Yasası'na göre, otellerin orman içindeki tesislerine tadilat ve kapasite geliştirme yolu açılıyo. 'Kara Avcılığı Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik' adıyla hazırlanan yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'na sunuldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otellere orman kullanımıyla ilgili ‘By-Pass’ ayrıcalığı...

'Kara Avcılığı Yasa Tasarısı' altında, 'Orman Yasası'nın da değiştirildiği ortaya çıktı. Ormanların içinde kurulan otellere büyük imtiyaz getiren düzenlemeye göre, 8 Kasım 2003'ten önce turizm izni alan oteller, mevcut tesislerine tadilat ile kapasite artışı yapabilecek.

SANATORYUMA İZİN YOK...
Artık akciğer rahatsızlıklarına yönelik tedavi için oluşturulan sanatoryumların orman içinde kurulmasına izin verilmeyecek. Gerekçesi de 'Teknolojideki ve tıp dünyasındaki gelişmeler nedeniyle sanatoryumların orman içinde kurulmasına gerek kalmadığı' şeklinde açıklandı.

 

Yeni yasa tasarısına göre,  orman içinde hayvan barınakları da kurulabilecek.     Tasarıda, mevcut Orman Yasası'na geçici bir madde eklenmesi öngörüldü. Buna göre, 8 Kasım 2003'ten önce ormanlık alanda kurulan tesislere verilen turizm ve diğer izinlerin kesin izin hakları devam edecek.

 

İzinli saha içinde kalmak kaydıyla mevcut tesislere tadilat, kapasite, tür ve sınıf değişikliği izni verilebilecek. Bunun irtifak hakkına dönüştürülmesine de imkan sağlanacak. Hükümet, bu düzenlemede Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bir kararı dikkate alırken, bu kararı delmeye zemin hazırlayacak esnek düzenlemeye de imkan sağladı. CHP'li Fevzi Topuz, bu hükmün orman yağmasına zemin hazırlayacağını savundu.  (Akşam Gazetesi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.