Otellerde Paskalya bereketi... İstanbul'a ilgi büyük...

Hıristiyanlık dininin en önemli bayramı olarak kabul edilen ve İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3'üncü günde dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı, Türk turizmcinin yüzünü güldürdü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otellerde Paskalya bereketi... İstanbul'a ilgi büyük...


İstanbul ve Antalya'daki birçok otelin nisan ayı dolulukları yüzde 95'lere ulaşırken pek çok otelde yer kalmadığı için gelen rezervasyon talepleri, başka otellere kaydırılmaya başlandı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, ocak ve şubat rezervasyonlarında geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 27'lik artış olduğunu söyledi. Sultanahmet'teki BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun ise nisan ayı doluluklarının yüzde 100'e ulaştığını ifade etti.
Ocak ayında yüzde 13 gerileyen İstanbul'a gelen turist sayısı, Paskalya tatiliyle yeniden artmaya başladı. Özellikle "tarihi yarımada"da yer alan Sultanahmet ve Taksim bölgelerindeki oteller, rezervasyon oranlarında yüzde 30'a varan artış yaşadı. Nisanın ilk haftasında bölge otelleri tam dolu çalışacak. Sultanahmet'teki BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, bu yıl Paskalya için Türkiye'ye 400 binden fazla turist geleceğini söyledi.
 
İstanbul'a ilgi büyük
Paskalya turistlerinin İstanbul'da en fazla Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Taksim'deki Katolik kilisesini ziyaret ettiğini ifade eden Durgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Paskalya, bu yıl turizmciler için son derece renkli geçecek. Çünkü 5 ay öncesinden rezervasyonlar başlamıştı. Öyle ki odası kalmayan otelci arkadaşlar, başka otellerden rica edip oda tahsis ediyor. Misafirler mağdur olmasın diye, herkes birbirine yardım ediyor." Point Hotel Genel Müdürü Nuri Kalyoncu da Nisan'daki yoğunluktan memnun. Taksim bölgesindeki bütün 4 ve 5 yıldızlı otellerin nisanda yüzde 100 doluluk oranıyla çalışacağına işaret eden Kalyoncu, "Nisan ayı, ocakta yüzde 13 turist düşüşü yaşayan İstanbul'a merhem gibi gelecek. O döneme yönelik bir hayli yoğunluk var. 1-7 Nisan'da oteller tam dolu. En fazla turist gelen ülkeler ise ABD, İtalya, İspanya ve Almanya." Miapera Hotel Genel Müdürü Erhan Çakay, Paskalya tarihinde Pera Bölgesi'ndeki otellerin satışlarını durdurmak üzere olduğunu söyledi.
 
Rezervasyonda yüzde 30 artış
Yurtdışından Türkiye'ye turist getiren Club İremtur'un Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay da bu yıl özellikle İstanbul, Antalya, Çanakkale ve Kapadokya bölgelerine bir talep artışı yaşandığını söyledi. Geçen yıla oranla rezervasyonlarda yüzde 30 artış sağladıklarını belirten Ulubay, şunları kaydetti: "Biz İremtur olarak geçen yıl nisan ayında 3500 kişiyi Türkiye'ye getirdik. Bu yıl 5 bin kişiye rezervasyon yaptırdık. Bu yıl Paskalya Bayramı'nda yaşanan artışta İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasının da etkisi oldu. Türkiye, Hıristiyanların hac güzergâhı üzerinde bulunuyor. Biz nasıl ki Arabistan'a hacca gidiyorsak Avrupalılar da Kapadokya, İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Hatay bölgelerine hacı olmak için geliyor."
Paskalya Bayramı tatilinde özellikle İtalya ve İspanya'dan Türkiye'ye turist getirmek için çalışmalar yapan Baracuda Tours Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu da nisan ayı için 15 uçağı doldurduğunu söyledi. Türkiye'nin inanç turizmine yönelik çok sayıda ibadethaneyi bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Polatoğlu şöyle konuştu: "Türk otelcilerinin hizmet anlayışı, dünyanın bütün bölgelerinden daha iyi. Bu durum tarihi altyapıyla da birleşince, ortaya müthiş bir turizm potansiyeli çıkıyor. Ancak ülke olarak henüz bu potansiyelden tam olarak yararlandığımız söylenemez. Bu konuda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyeleri ve diğer bağımsız acenteler çalışmalar yapıyor. Ama daha gidecek çok yolumuz var." Paskalya dönemini içine alan nisan ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının 2009 yılında 1 milyon 750 bin civarında olduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2003 yılından bu yana nisan ayında gelen turist sayısının düzenli olarak arttığını söyledi. (shf)

(Referans)
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.