Oteller yüzde 100 doldu... İranlı turistler otelcinin yüzünü güldürdü

Yaz mevsiminin son günlerini fırsat bilen İranlı turistler adeta Van'a akın etti. Otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması esnafın yüzünü güldürdü.

06/09/2024 13:55
Oteller yüzde 100 doldu... İranlı turistler otelcinin yüzünü güldürdü

Yaz mevsiminin son günlerini fırsat bilen İranlı turistler adeta Van'a akın etti. Otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması esnafın yüzünü güldürdü.

Yaz mevsiminin son günlerinde İranlı turistler, Van’a adeta akın etti. Şehrin otellerinin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması, esnafın yüzünü güldürdü ve yerel ekonomiye önemli katkı sağladı.

İranlı turistler şehri canlandırdı

Yaz tatilinin son fırsatlarını değerlendirmek ve okul öncesi alışveriş yapmak isteyen İranlı turistler, Van’a yoğun ilgi gösterdi. Gündüz alışveriş yapan, akşamları ise eğlence merkezlerinde vakit geçiren turistler, şehrin ekonomisine canlılık kazandırıyor. Van’daki otellerin doluluk oranının yüzde 100’e çıkması, esnafın memnuniyetini artırdı.

Esnafın yüzü gülüyor

2024 yılı boyunca turizm açısından düşük bir performans sergileyen esnaf, İranlı turistlerin son günlerde sağladığı yoğunlukla yüzlerinin güldüğünü belirtiyor. Bir otel işletmecisi olan Ebubekir Zirek, İranlı turistler için üç günlük bir festival düzenlediklerini açıkladı.

Zirek, “Şu anda okul öncesi yoğun bir İran potansiyelimiz var. Van'ın bütün tesisleri yüzde 100 dolu. İranlı turistler için boya festivali, su festivali gibi etkinliklerle dolu bir eğlence programı hazırladık. Bu sayede turistler Gevaş’ta açılan tesisten çok memnun kaldılar ve doğa ile güzel bir tatilin tadını çıkarıyorlar” dedi.

"Yoğunluk 15 Eylül'e kadar devam eder"

Turizmci Alim Akın ise, 15 Eylül’e kadar bu yoğunluğun devam etmesini beklediklerini belirtti. “Geçen yıl bu tür bir doluluğu sıkça yaşarken, bu yıl bu tür bir yoğunluk oldukça nadir oldu. Okulların tatil olması ve 12 günlük tatil nedeniyle bu yoğunluk yaşanıyor. Bu durum esnaf için büyük bir can suyu oldu,” diye konuştu.

Van’ın turizm sektörü, yaz mevsiminin son günlerinde yaşanan bu yoğunlukla önemli bir nefes aldı. Şehir, İranlı turistlerin ilgisiyle şenlenirken, esnaf ve yerel ekonomi de bu hareketlilikten faydalanmış oldu. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.