Otele haciz gitti, turistin altındaki yataklar alındı...

Aydın Kuşadası’ndaki Tur Otel’de, işletme sahibinin bankaya borcu nedeniyle turistlerin yattığı yataklar haczedildi. Haciz işlemi otelde 90 turistin bulunduğu sırada yapıldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), uygulamayı "Turizmi baltalamak" olarak niteledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otele haciz gitti, turistin altındaki yataklar alındı...

Tur Otel’in sahibi Hüseyin Kestaneci, 2006’da, alacaklarına karşılık, İngiltere merkezli turizm acentesi Perfect Choice Holidays’in verdiği çeklerle bir bankadan yüklü miktarda iştirak kredisi aldı. Kısa süre sonra İngiliz acente iflas edince çekler karşılıksız kaldı. Görele Turizm’in de sahibi olan Kestaneci bankaya borçlandı. Dört yılda borcu faizleriyle birlikte 325 bin sterline çıkan Kestaneci, otelini de bir turizm şirketine kiraladı. Batan İngiliz acenteden bir türlü parasını tahsil edemeyen Kestaneci, bankaya olan borcu ödeyemeyince icra takibi başlatıldı.

 

Sadece yatakları aldılar

 

Bunun üzerine 21 Ağustos’ta bankanın avukatlarıyla, Kestaneci’nin kiraladığı otelde haciz işlemi başladı. Hacizde bazalara dokunulmayıp sadece yatakların alınmasını turisti cezalandırmak olarak yorumlayan Kestaneci, “İngiltere’de batan bir turizm şirketi yüzünden ben sıkıntı yaşıyorum. Turist için elinden geleni yapan bakanlık, turizmci için neden hiçbir şey yapmıyor. Bu icra sırasında turistin bir eşyası kaybolduysa hesabı kim verecek” diye tepki gösterdi. Otelde haciz nedeniyle alınan yatakların yerine, başka yerden sağlanan yataklar getirildi. TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar da “Hiçbir yetkiliye, mahkemeye ulaşılamayacak bir tatil gününü seçip, sadece yatakları almak bankanın kötü niyetli olduğunu gösteriyor. Bu zarar verme amaçlı, art niyetli bir uygulamadır” dedi. (DHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.